RKAVV overtuigend langs Quick

RKAVV heeft ook haar tweede wedstrijd van 2022 gewonnen. Op eigen veld klopte het zaterdagavond derde divisionist Quick. Onder barre weersomstandigheden waren de Leidschendammers een stuk sterker dan de gasten uit Den Haag. Na negentig minuten stond er een 2-0 eindstand op het scorebord.

RKAVV, voor het eerst gehuld in het nieuwe jubileumtenue, startte voortvarend aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen Quick. Al snel zorgde Remco Overdevest met een strakke voorzet voor gevaar, maar er was niemand die tegen zijn bal aan kon lopen. Na vijf minuten opende RKAVV alsnog de score. Een fraai schot van Hayden Bergen trof, via de binnenkant van de paal, doel: 1-0. Quick had zichtbaar moeite met de snelle combinaties van RKAVV en kwam in de openingsfase meerdere malen goed weg. Zo werden twee voorzetten van Zakaria Amrani niet in het doel gewerkt en zag Khashayar Saeb zijn schot van afstand op de lat belanden.

Net als vorige week gaf de Leidschendamse defensie weinig weg. Quick kwam dan ook nauwelijks tot kansen, maar werd bijna in het zadel geholpen door een te zachte terugspeelbal van Yaïr Sidoel. Doelman Ten Kroode hoefde echter weinig moeite te doen na een slappe inzet van Rachid Bouyaouzan. RKAVV had veel de bal en de wedstrijd speelde zich veelal af op de helft van Quick. Voor rust vielen er echter geen doelpunten meer.

In de tweede helft vonden bij beide ploegen een aantal wijzigingen plaats waarna de wedstrijd niet heel veel noemenswaardige momenten meer kende. RKAVV had ook na rust het meeste balbezit en kwam na een klein uur spelen op 2-0. Tristan Croes kopte een corner van Zakaria Amrani tegen de touwen. Die stand kwam in het laatste half uur niet meer in gevaar en dus klopte RKAVV Quick met 2-0.