RKAVV naar nacompetitie dankzij late zege op kampioen Hoogeveen

RKAVV heeft een mooi toetje overgehouden aan een prachtig seizoen. Op eigen veld won het in de slotminuut van Hoogeveen, dat dankzij een nederlaag van Purmersteijn alsnog de titel greep. Die late treffer bleek de sleutel tot de nacompetitie, waar RKAVV zich als nummer twee van de vierde divisie nu voor plaatst.

Op een drukbezochte Kastelenring werd voorafgaand aan de wedstrijd RKAVV-trainer Maurizio Cecccucci bedankt voor zes mooie jaren dienstverband. Na sfeeracties van beide kanten ving het duel na enig oponthoud aan. De toeschouwers zagen dat RKAVV al binnen twee minuten al een grote kans kreeg. Zakaria Amrani kreeg veel ruimte en mocht van dichtbij de eerste doelpoging van de wedstrijd verzorgen. Hij zag zijn inzet gepakt worden door doelman Stan Meekhof. Hoogeveen kwam vrijwel direct met een antwoord, maar aan de andere kant wist doelman Mike Ten Kroode redding te brengen op een inzet van Sil Kuurman. De openingsfase leek een voorproefje te zijn van een geweldig voetbalfeest, maar dat viel uiteindelijk best tegen. Grote kansen bleven hierna uit in de eerste helft.

Na rust was het opnieuw RKAVV dat als eerste een grote kans kreeg. Edwin Agyare was zeven minuten na de pauze dichtbij de openingstreffer, maar zijn pegel werd stijlvol uit de kruising getikt door goalie Meekhof. Ondertussen werd er in beide dug-outs met een schuin oog gekeken naar Noordwijk, waar SJC tegen Purmersteijn speelde. Purmersteijn, de enige overgebleven concurrent van Hoogeveen voor het kampioenschap, kwam op een 2-0 achterstand. RKAVV zou zich bij een overwinning van Purmersteijn automatisch plaatsen voor de nacompetitie, maar de ploeg uit Purmerend verloor van SJC, waardoor alleen een Leidschendamse overwinning RKAVV aan een nacompetitieplek zou helpen. Met nog één minuut op de klok legde Tom Plezier na een afvallende bal aan voor een schot. Zijn inzet vloog hard in de kruising waarmee hij RKAVV naar de tweede plaats schoot. Na het laatste fluitsignaal barstte er een groot feest los in Leidschendam. Hoogeveen was dankzij de nederlaag van Purmersteijn kampioen geworden en RKAVV dankzij dat resultaat tweede geworden en daarmee een ticket voor de nacompetitie gewonnen. RKAVV-doelman Mike Ten Kroode hield opnieuw de nul waarmee hij in maar liefst vijftien van de dertig wedstrijden geen tegengoal incasseerde. RKAVV kreeg slechts 21 tegendoelpunten, het vermelden meer dan waard.

Donderdag reist RKAVV af naar het Gelderse Wijchen. Daar begint het de nacompetitie tegen AWC. Zondag ontvangt het datzelfde AWC in de return in Leidschendam. De winnaar plaatst zich voor de finale van de nacompetitie.