RKAVV ‘killt’ eindelijk en wint bij De Zouaven

RKAVV heeft drie punten kunnen bijschrijven. In een warm Grootebroek werd er met 2-4 gewonnen van De Zouaven. Hoewel de Leidschendammers fraaie doelpunten maakte, hoefde het niet het beste spel op de mat te leggen om de Noord-Hollanders te verslaan.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de gastheren. Zouaven-aanvaller Dennis van Tricht leek buitenspel te staan, maar mocht door. Hierna schoot hij de bal hard in het zijnet. RKAVV was blijkbaar nog niet voldoende gewaarschuwd want na vijf minuten lag de bal er alsnog in. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Thomas Hand waarna hij hard het openingsdoelpunt in de benedenhoek schoot: 1-0. Pas na een kwartier liet ook RKAVV eens wat zien. Na een goede aanval kon Khashayar Saeb van dichtbij op doel schieten. Zijn inzet was echter te zwak om doelman Schooneman in de problemen te brengen.

Een aantal minuten later bracht Saeb de goalie wel in moeilijkheden. Hij was namelijk het eindstation van een fraaie RKAVV-aanval. Na een lange pass op maat van Asim Metin legde Remco Overdevest de bal terug op Khashayar Saeb. Saeb verschalkte dit keer wel de doelman en zette zo de 1-1 op het scorebord. Die stand op het scorebord kon nog geen minuut later opnieuw worden aangepast. RKAVV denderde namelijk door en nog geen minuut na de gelijkmaker zette Ayoub Boukhari met een mooi schot zijn ploeg op voorsprong: 1-2. In de fase die volgde kreeg RKAVV mogelijkheden om het duel helemaal op slot te gooien maar dat liet het na.

Met nog tien minuten te gaan tot de rust creëerde De Zouaven plots drie grote kansen op een rij. Eerst kon Jurre Duijn van dichtbij uithalen, zijn inzet werd echter net op tijd geblokt door Robin Steffens. In de corner die volgde werd de lat geraakt en daarna schoot Dennis van Tricht hoog over. In de aanval die volgde was wel weer raak voor RKAVV. Waar het de Leidschendammers al zo vaak dit seizoen niet lukte om een wedstrijd te beslissen, leek het in Grootebroek wel te gaan gebeuren. Na een geweldige combinatie met Ayoub Boukhari stuurde Zakaria Amrani doelman Schooneman met een heerlijke actie het bos in en kon hij daarna de 1-3 binnenschieten.

dklasse

Zo zwak als RKAVV aan de eerste helft begon, zo begon het eveneens aan het tweede bedrijf. Binnen drie minuten had De Zouaven de aansluitingstreffer al gemaakt. Een verdwaalde voorzet van Leon Machielse viel via de binnenkant van de paal binnen: 2-3. RKAVV was bij machten om snel de angel uit de offensieve dreiging van De Zouaven te halen, waardoor in het vervolg reuzekansen uitbleven. Trainer Maurizio Ceccucci zag in de beginfase van de tweede helft wel Remco Overdevest, Tristan Croes en Khashayar Saeb met lichte blessures uitvallen. Dit zorgde, met nog een half uur te gaan, ervoor dat Floyd van Ommeren zijn debuut in RKAVV 1 maakte. Van Ommeren, die vorig jaar nog in RKAVV JO19-1 speelde, is daarmee de volgende speler die vanuit de jeugdopleiding doorstroomt naar het eerste elftal van de Leidschendammers.

Hoewel de thuisploeg de punten hard kan gebruiken in de strijd tegen degradatie, waren de grootste kansen aan het einde van de wedstrijd voor RKAVV. Zo was Edwin Agyare tot tweemaal toe dichtbij een doelpunt, maar zag hij doelman Schooneman redding brengen. Vijf minuten voor tijd besliste RKAVV de wedstrijd alsnog. Ditmaal viel een verdwaalde voorzet eveneens binnen. Joep Roovers zette voor, doelman Schooneman tastte mis en Robin Steffens gaf de bal, al dan niet al over de lijn, nog een extra zetje: 2-4.  Zo stapte de Leidschendammers met een prima gevoel de bus in terug naar Zuid-Holland.