RKAVV in doelpuntrijk duel ruim langs TOGB

RKAVV heeft in een doelpuntrijke wedstrijd met 6-3 gewonnen van derdedivisionist TOGB. De Leidschendammers kwamen flitsend uit de startblokken en stonden na een half uur met 4-0 voor.

RKAVV startte sterk aan de wedstrijd en het publiek kreeg na één minuut al nieuwkomer Xavier Akrinbola te zien. De buitenspeler, overgekomen van Spartaan’20 snelde met een fraaie actie langs zijn tegenstander heen, maar op de achterlijn kon zijn teruggelegde bal net niet bij Nick Gardenier komen. Enkele seconden later was het alsnog raak voor RKAVV. Na een fraaie steekpass van Robin Steffens rondde Luuk Gijsbertsen koelbloedig af: 1-0.

Die score werd in de negende minuut alweer verdubbeld. Khashayar Saeb kreeg de bal voor zijn voeten en haalde verwoestend uit. Zijn harde streep eindigde prachtig in het doel: 2-0. RKAVV nam geen gas terug en na dertien minuten lag ook de derde treffer in het doel. Na een fraaie solo van Tristan Croes mikte hij de bal in de verre hoek: 3-0. Het gepromoveerde TOGB werd van het kastje naar de muur gespeeld en kwam nauwelijks over de middenlijn heen. Dat RKAVV na een half uur ook een vierde treffer wist te produceren was dan ook niet eens geflatteerd. Uit een vakkundige counter wist Xavier Akrinbola na een goede combinatie met Khashayar Saeb rondde Akrinbola zelf af: 4-0. Een aantal minuten later deed TOGB wat terug door de 4-1 te maken.

Na rust verscheen RKAVV met elf nieuwe namen aan de aftrap. Dit kwam het niveau van de Leidschendammers aan het begin niet helemaal ten goede. TOGB drukte het nieuwe elftal direct ver terug en al snel scoorde Sven Paternot de 4-2. RKAVV speelde erg onrustig en de 4-3 van Anthony Slierendrecht kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Toch hield RKAVV stand en breidde het zelfs de score nog uit. Op aangeven van Bill Orifa tikte Oussama Achahbar op de doellijn de bal binnen: 5-3. Uiteindelijk bepaalde Bill Orifa na een mooie steekbal van Max Beune de eindstand op 6-3.