RKAVV heer en meester tegen Westlandia

De mannen van trainer Maurizio Ceccucci zetten de reeks punten binnenhalen perfect door. Vanmiddag streden de nummers 2 en 3 op de ranglijst in het sportpark “De Kastelenring” . In een redelijk gevuld sportpark hebben de voetballiefhebbers een solide pot voetbal voorgeschoteld gekregen. De Westlanders kwamen in de beginfase regelmatig door via de linkervleugel. Sergi Roeleveld opererend op de linkervleugel kwam enkele keren gevaarlijk door echter zijn teamgenoten lieten de afwerking achterwege. In de 5e minuut benadeelde de scheidsrechter – voelde regelmatig het spel niet aan – de Westlanders voor het geven van een vrije trap in hun voordeel, terwijl Hilde van der Arend in de situatie van één tegen één stond richting vijandelijk doel. Uitblinkend was het centrum de achterste linie bij de Leidschendammers, onder leiding van Tristan Croes. Na 10 minuten was het uitblinker Ton Plezier die enige tegenstanders op het verkeerde been zette en de 1-0 binnenschoot. RKAVV leefde met deze 1-0 stand verder op. Op het middenveld was de regie bij Remco Overdevest en Robin Steffens. De ploeg gaf weinig ruimte weg aan de Westlanders, die niet in hun spel konden komen.

Buitenspel-geen buitenspel

De 28e minuut werd voor Westlandia fataal. Een dieptepass op de snel opkomende Tom Plezier werd direct door de assistent-scheidsrechter als buitenspel aangegeven. Scheidsrechter Michiel Nijdeken had blijkbaar een ander inzicht in deze situatie en liet zijn collega staan langs de zijlijn. De ruimte die Tom Plezier kreeg was genoeg om de stand op 2-0 te brengen. Uiteraard gaf deze beslissing veel protesten en discussies tussen spelers van Westlandia, scheidsrechter en assistent- scheidsrechter. Geen VAR dus de 2-0 bleef staan. Terecht of onterecht, de situatie gaf wel veel rumoer in en om het veld. De scheids bleef bij zijn beslissing hetgeen overigens zijn waarneming was. Vlak voor rust in de 38e minuut hing de 3e treffer in de lucht. Een fraaie voorzet vanaf de linkervleugel gaf Remco Overdevest de mogelijkheid de score op te voeren. Zwevend horizontaal raakte hij de bal en zag zijn inzet op de bovenkant lat belanden. Drie minuten later was het Jeremy van Uunen, die zich met bal op de achterlijn drie spelers van RKAVV verschalkte, terwijl Sergi Roeleveld geblesseerd op he middenveld lag en zijn ploeggenoten schreeuwden om de bal uit te schieten. Hij trok zich hiervan niets aan en schoot de aansluiter 2-1 binnen. Een opsteker voor Westlandia voor de pauze.

Tweemaal

In de 2e helft was het verdediger Tristan Croes, die tweemaal opkwam en scoorde. In de 53e minuut kopte hij vanuit een corner de bal achter de Westlandia-doelman Jordie van Leeuwen. Tien minuten later was het wederom Tristan Croes die doortastend doorzette en de 4-1 op het scorebord liet noteren.  Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Jammer dat de scheids met zijn wisselvallig optreden regelmatig onrust bracht onder de spelers, die overigens de wedstrijd met elkaar niet uit de hand lieten lopen. In de 81e minuut was het concentratiegebrek bij RKAVV dat Desley Bransen kon scoren en zo de eindstand 4-2 liet noteren.

Resumerend: Westlandia had de grootste moeite met he spel van de Leidschendammers. In alle linies dicteerden de Leidschendammers het spel. Zij hebben een rustige laatste linie met daarachter een betrouwbare doelman en op het middenveld spelers die het spel goed overzien. Voorin beweegbare snelle spitsen, die doelgericht spelen. Een team dat zeker nog beter kan en waar de Leidschendammers veel plezier van kunnen beleven. Westlandia heeft ondanks de stand nog niet hun ritme te pakken. Aanvallend op rechts veel balverlies. Verdediger Mark van der Zalm stak er met zijn inzet en inzicht bovenuit. Op links is Sergi Roeleveld opkomend gevaarlijk, echter de afronding – benutten van kansen- van zijn voorzetten bleven onder niveau