RKAVV combinatie te sterk voor Wateringse Veld/Fc Skillz. Nick Gardenier met assist en doelpunt belangrijk voor RKAVV

Nick Gardenier (archieffoto)

Afgelopen woensdagavond speelde een combinatie van RKAVV tegen tweede klasse ploeg Wateringse Veld/Fc Skillz. RKAVV heeft zondag de zeer belangrijke wedstrijd bij en tegen HBS en verkoos ervoor een aantal jonge talenten de kans te geven. De talenten betaalden het vertrouwen terug.

Het was even wennen voor de zeer jonge ploeg van RKAVV. Wateringse Veld/Fc Skillz wilde in deze bekerronde niets liever dan stunten tegen de club uit de 4e divisie. De ploeg begon ook prima en wist via Chadion Melfor in de 5e minuut de 1-0 te scoren.

RKAVV was even geschrokken maar zette in de 14e minuut via een mooie corner van Nick Gardenier en dito kopbal van Tristan Croes de zaken recht. 12 minuten later was het omgekeerd, Tristan Croes kopte de bal door naar de mee opgekomen Nick Gardenier en die liet zien ook op dit niveau van zo een kans niet in de war te raken. Onhoudbaar schoot hij op mooie wijze de 1-2 tegen de touwen.

Na een echt lelijke overtreding op Edwin Agayare moest Tom Plezier alsnog invallen, met het oog op zondag niet gewenst maar Agayare kon echt niet meer verder.

Met deze 1-2 werd de rust bereikt.

Na rust was RKAVV beduidend sterker. Het liet de bal makkelijk rondgaan en Wateringse Veld/Fc Skillz kwam met dit hoge tempo steeds vaker een stapje te kort. Het was dan ook geen verrassing dat Asim Metin in de 66e minuut op aangeven van Tom Plezier de 1-3 maakte. De wedstrijd was definitief beslist.

RKAVV wisselde flink om spelers wat minuten te laten maken. In de 75e minuut werd Tom Plezier in de 16 meter van Wateringse Veld/Fc Skillz onreglementair neergehaald en kreeg een terechte strafschop. Hij ging zelf achter de bal staan en schoot de 1-4 eindstand op het bord.

Een prima resultaat voor de jonge ploeg van RKAVV die liet zien klaar te zijn voor komende zondag.