Richard Douw: Als ik naar mijn huidige selectie kijk zullen we een aantal pittige maar luxe keuzes moeten maken

Richard,

hoe tevreden ben je met de start van het seizoen?
Tot op heden gaat het heel goed, we trainen met grote groepen en de opkomst is heel hoog. Dus daarover ben ik heel tevreden.  

Je hebt een flink aantal spelers zien komen en gaan, in hoeverre is het inpassen al gelukt?

De basis was al heel goed en de spelers die erbij zijn gekomen zijn wel echt aanwinsten. Het inpassen van deze jongens kost tijd en we er op alle vlakken mee bezig en dat gaat de goede kant uit. Tevens beschikken we over meerdere keepers en deze zijn ook heel goed bezig. Er komen dus pittige (luxe) keuzes aan.

De 3e klasse is loodzwaar en je ziet dat gepromoveerde teams op een enkele na, het niet redden. Hoe zie jij dat voor jouw ploeg?

We gaan de competitie starten en zullen het in het begin aankijken. Afhankelijk van de resultaten zullen kijken hoe het zich ontwikkelt en dan een doelstelling gaan bepalen.

Als je kijkt naar de poule waarin je zit met Houtwijk, zijn er dan uitgelezen favorieten?

Persoonlijk denk ik dat de Westlandse ploegen altijd degelijk en goed zijn en bovenin gaan meedraaien. Als ik er eentje moet uitkiezen dan is SC Monster voor mij wel de top kandidaat voor het kampioenschap. 

Zie jij de beker als iets serieus of een verlengde van de voorbereiding?

Een combinatie van beiden, we nemen de beker zeer serieus want het is een prachtige voorbereiding op de start van de competitie. Met Scheveningen 2 en Quick 2 kunnen we het ook niet anders dan serieus nemen.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten