augustus 18, 2022

Ricardo de Vlugt en regiotalenten naar Scheveningen, Haddadi en Siemens vertrekken

Scheveningen heeft zich voor het volgend seizoen versterkt met de ervaren Ricardo de Vlugt.  Daarnaast hebben twee regiotalenten er voor gekozen om zich komend seizoen bij de selecties van Scheveningen aan te sluiten en daarmee terug te keren naar de eigen regio.

Ricardo de Vlugt (29) komt over van zondag 3e divisionist VVSB. De Vlugt kan op meerdere posities in de achterhoede en op het middenveld uit de voeten en brengt naast ervaring en voetballend vermogen tevens de nodige fysieke kracht en winnaarsmentaliteit met zich mee. Eerder speelde hij langere periodes bij Haaglandia en FC Rijnvogels, waar hij tevens aanvoerder was. Met zijn overstap naar Scheveningen kiest hij voor de ambitie om zo hoog mogelijk in de piramide van het amateurvoetbal te kunnen spelen en wordt hij tevens herenigd met zijn jongere broer Mitchell, die al langere tijd een solide kracht is op Houtrust.

Robin van Straaten komt over van Excelsior Maassluis o21. De onlangs 21 jaar geworden Hagenaar kan op meerdere posities in de achterhoede en op het middenveld en eigenlijk de gehele flank uit de voeten. Voor Excelsior Maassluis speelde hij in de jeugd bij Haaglandia, Sparta en ADO Den Haag.

Georni Elvilia (19) is een aanvaller met veel potentie die op alle posities in de voorhoede uit de voeten kan. Hij komt over van Alphense Boys, waar hij dit seizoen deel uitmaakte van het o21 team maar ook reeds zijn opwachting maakte in het eerste elftal. Ook hij komt uit Den Haag en speelde eerder bij Quick en GDA.

Met hun overstap naar Scheveningen kiezen Van Straaten en Elvilia naast een terugkeer naar Den Haag vooral voor de mogelijkheid tot doorontwikkeling en van daaruit af te dwingen kansen in een Tweede Divisie omgeving. Dat zal, net als voor een andere groep reeds aanwezige talenten, via een individueel te bepalen pad gebeuren met een combinatie van regelmatige contactmomenten bij Scheveningen 1 en Jong Scheveningen.

Vertrek Haddadi en Siemens-Brega
Tegenover de komst van het drietal staat het vertrek van de talentvolle middenvelders Nabil Haddadi en Samu Siemens-Brega.

Haddadi kiest er na een aantal seizoenen bij het 1e elftal van Scheveningen bewust voor de kans om elders structureel meer aan spelen toe te komen in een 1e elftal, om daarmee de volgende stappen in zijn ontwikkeling te zetten.

Siemens-Brega is aan zijn eerste seizoen bezig op Houtrust en leek daar tot voor kort een langere periode van te maken. Onlangs kwam voor hem echter een unieke kans voorbij. Hij vertrekt na afronding van de formaliteiten in de zomer naar Amerika om daar zijn universitaire studie te vervolgen. Dat op basis van een studiebeurs in combinatie met het spelen in het universiteitsteam, dat bekend staat om de doorstroming van talent naar het hoogste profniveau.

Scheveningen dankt Haddadi en Siemens-Brega voor hun bijdrage en wenst hen alle succes bij de volgende stappen in hun ontwikkeling. Daarnaast ziet men uit naar de komst van en succesvolle samenwerking met de nieuwelingen.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een antwoord

Laatste berichten