Revy Rosalia nieuwe trainer s.v. DWO

De Technische Commissie (TC) presenteert met trots de nieuwe hoofdtrainer voor het komend seizoen: Revy Rosalia. De afgelopen periode heeft de TC de tijd genomen om een geschikte kandidaat te vinden voor onze ZAMI. In overeenstemming met het bestuur heeft Revy voor een jaar getekend. Komende periode zullen wij nog meer nieuws bekend maken rondom ons vlaggenschip.

Wie is Revy Rosalia?

Ik ben 40 jaar, vader van 1 zoon en 3 dochters, opgegroeid in Den Haag en woon nu sinds 3 jaar in Berkel en Rodenrijs. Ik heb een bescheiden betaald voetbalcarrière gehad die mij langs ADO Den Haag, HFC Haarlem en Top Oss heeft gebracht. Sinds 2016 werk ik als financieel adviseur Vermogen bij de Rabobank; dit combineer ik nu 3 jaar met mijn hoofdtrainerschap in de jeugdopleiding van ADO Den Haag.


Waar is jouw liefde voor het spelletje begonnen?

Mijn eerste stappen zette ik als 8-jarige op het veld van Juventas in Rijswijk. Er was niks mooiers dan ’s morgens vroeg naar de club gaan, het natte gras ruiken, spelen met je ploegie en daarna in de kantine een patatje en een Kruk (gazeuse) halen. Dat blijft voor mij de meest pure herinnering aan mijn voetbaljeugd.

Kan je iets vertellen over jouw trainerscarrière?
Nadat ik ben gestopt als speler in de hoofdklasse bij VV Dongen in 2016 (woonde destijds in Tilburg), wilde ik kijken of het trainerschap iets was voor mij. Dat is me geweldig bevallen, waardoor ik in 2017 begon met het halen van mijn UEFA C en B diploma’s in 1 seizoen. Ik ben destijds terug verhuisd naar Den Haag en heb de stap van DHC, naar Alphense Boys en uiteindelijk ADO Den Haag weten te maken, waarbij ik in 2020 mijn UEFA A diploma heb behaald. Bij elke club een mooie tijd gehad en steeds een stap gemaakt in mijn ontwikkeling.

Waarom heb je voor s.v. DWO gekozen?
s.v. DWO heeft getoond een ambitieuze club te zijn zonder zijn eigen normen en waarden overboord te gooien. Het wil op geheel eigen manier een stap maken richting de 2de klasse en de manier waarop ze dit willen doen, met attractief en dynamisch voetbal, waarbij de gehele club centraal blijft staan, maakt dat ik onderdeel wil uitmaken van dit proces.

Wat typeert jou als trainer?
Spelers en stafleden met wie ik heb gewerkt zullen zeggen dat ik vooral oog heb voor de mens achter de speler. Ik geloof heel erg in een relatie-gerichte aanpak, waarbij spelplezier, het nemen van verantwoordelijk en het zelf maken van keuzes belangrijke pijlers zijn. Ik werk wel graag vanuit een herkenbaar kader, waarbij bepaalde spelprincipes heilig zijn. Binnen dat kader geef ik spelers zoveel mogelijk vrijheid. Uiteindelijk wil iedereen lekker voetballen en dat spelplezier wil ik graag uitstralen met mijn ploeg. Ik blijf namelijk bovenal ook liefhebber.


Wat is je plan bij s.v. DWO en wat zijn je doelstellingen?
Een trainer is een passant, dat weet ik als geen ander. Maar ik wil wel een bepaalde indruk hebben achter gelaten wanneer er in de toekomst over mijn periode wordt gesproken, met name over hoe de ploeg zich heeft geprofileerd op en naast het veld en wat voor mooie herinneringen toeschouwers, spelers, stafleden en vrijwilligers hieraan hebben overgehouden.

In 1ste instantie wil ik de groep goed leren kennen en een hecht team smeden. Een resultaatdoelstelling is het promoveren naar de 2de klasse, al is de club dit seizoen al geweldig bezig en kan deze doelstelling al worden behaald!


Wat vind jij belangrijk om alle DWO-ers mee te geven?
Doe af en toe dat stapje extra voor een ander, help elkaar en maak vooral plezier samen. Dat maakt alles net een stukje leuker en makkelijker.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten