Remise bij VELO – Forum Sport

Na de ruime overwinning vorige week tegen sv Nootdorp was het de vraag of Forum Sport deze goede start van de competitie een vervolg kon geven. VELO, dat vorige week bij Voorschoten een punt pakte kent veel wijzigingen in de selectie t.o.v. vorig seizoen. Liefst 7 spelers die vorig jaar deel uitmaakten van het 1e elftal zijn vertrokken bij de ploeg uit Wateringen.

Forum Sport kende ook wel wat mutaties t.o.v. vorig seizoen maar lang niet zoveel als VELO. De oefenperiode werd door de technische staf volop benut om weer een nieuw, sterk elftal te bouwen. De wedstrijd van vorige week gaf zeker hoop. Niet verrassend daarom dat trainer Bas Steffens in bijna dezelfde startopstelling als vorige week wilde beginnen.

Met goed combinatievoetbal werd VELO teruggedrongen op eigen helft. Kansen kwamen er. In de 9e minuut scoorde Pjer Bom, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Tien minuten later een prachtig schot van de debuterende linkerspits Ayoub ei Yaagoubi (afkomstig uit de O23) dat achter VELO doelman Deniz Pamuk via de kruising terug het veld in kwam. Hayden Bergen kreeg vlak daarna een niet te missen kans maar schoot de voorzet van Pjer Bom op 2 meter van de goal niet binnen maar over. Volgens vele toeschouwers om mij heen was dat moeilijker dan scoren.

Toch kwam de 1-0 op het scorebord. Erik Lever schoot op de keeper die de bal pareerde. De teruggekaatste bal kwam voor de voeten van Hayden Bergen. Zijn mislukte poging te scoren werd eigenlijk wat gelukkig een assist op diezelfde Erik Lever die de 2e poging wel succesvol was. 0-1. VELO kon de eerste 45 minuten met het overwicht van Forum Sport moeilijk omgaan. Zo nu en dan een counter, maar echt gevaarlijk werden ze niet.

Na rust een ander beeld. VELO kwam beter uit de kleedkamer en speelde veel meer op de helft van Forum Sport. Er ontstonden kansen die in eerste instantie geen schade opleverden dankzij goed keeperswerk van Petter van Pruijssen. Maar bij een hoekschop van VELO in de 60e minuut werd de waarschuwende coaching van Petter (dek die lange!!) niet opgevolgd. Het gevolg was dat de boomlange centrale verdediger van VELO, Rens de Vries, ongehinderd hard kon binnenkoppen.

Na de gelijkmaker wisselde Bas Steffens Ayoub ei Yaagoubi en Jop Posthumus voor Haitam el Marid en Sven Koppenol. Forum Sport werd hierdoor iets dreigender, maar het leverde geen resultaat op. De eerlijkheid gebied te zeggen dat VELO in de 2e helft de beter ploeg was. Twee helften met elk een ander gezicht. Vandaar dat de 1-1 stand wel een goede uitslag was.

Volgende week is Forum Sport, vanwege het oneven aantal ploegen in de 1e klasse C, vrij van competitievoetbal en gaat het oefenen in- en tegen Spijkenisse. VELO speelt wel competitievoetbal, uit bij TAC’90.

Redactie: Jean Nederlof
Foto’s: Theo Verbraeken

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten