Regelmatige 1-3 overwinning voor Lyra uit bij DUNO

Er waren tijden dat Lyra met knikkende knieën naar de Haagsche Dynamiek afreisde voor de uitwedstrijd tegen HSV DUNO, of met knikkende knieën naar huis ging. Gisteren was dat niet aan de orde. Ook scheidsrechter Marcel van Ekelenburg schatte de wedstrijd op waarde in en liet zijn “bodycam” voor deze gelegenheid thuis. Het publiek kon genieten van de weelderige zon en in mindere mate van de wedstrijd. De eerste helft gebeurde eigenlijk niet veel. De wedstrijd speelde zich niet in een al te hoog tempo af. Lyra kwam niet echt in de moeilijkheden maar wist wist zelf ook niet veel kansen te creëren. Behoudens het doelpunt van Rik Kiela (zijn eerste voor Lyra in competitieverband) uit een assist van Julian du Chatenier was er nog een bekeken schot van Thom Kuyvenhoven op de paal te noteren en dat was het eigenlijk. Duno en Lyra gingen derhalve met een 0-1 tussenstand rusten.

Na de thee was het Jari van Dijk die de 0-2 op zijn pantoffel had maar zijn schot verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Even later lukte het Jari wel om Lyra’s tweede en Jari’s 10de van het seizoen te scoren. De Lyra supportersschare dacht dat de wedstrijd nu wel gelopen zou zijn. De mannen van DUNO dachten daar iets anders over en wisten 20 minuten voor tijd de aansluitingstreffer te scoren. Zou het dan toch nog billen knijpen worden de laatste fase van de wedstrijd? Niet echt, 10 minuten voor tijd maakte Remco van Velden aan alle illusies een eind en scoorde uit een voorzet van Marc den Toom de 1-3. De uitslag had nog groter uit kunnen vallen maar het vizier van o.a. Sam den Hoed en Marc den Toom stond niet helemaal goed. De punten gingen dus dit keer mee naar De Lier en doet Lyra door dit resultaat nog mee voor de periode

Volgende week zaterdag komt Loosduinen naar De Lier.