september 26, 2022

Quick Steps start sterk tegen HPSV op Houtwijk toernooi

In de eerste helft had Quick Steps duidelijk het beste van het spel, met goed positiespel probeerde de ploeg snel op de helft van HPSV te komen. Na een assist van Damien Abehuis scoorde de Nijkerklaan bewoners voor de eerste keer 1 – 0, de maker was Marchel v.d. Spek.

Een penalty zorgde via Jorden voor 2 – 0. Op slag van rust verzorgde Marchel vd. Spek een assist, waar door via Ricardo Vrolijk een 3 – 0 ruststand werd genoteerd.

In de tweede helft bracht Quick Steps diverse wissels binnen de lijnen. Met kansen voor beide ploegen om deze wedstrijd eventueel te doen kantelen. Waarbij de aantekening dat Quick Steps het een groot gedeelte van de 2e helft met een man minder moest doen. Juist op een moment dat HPSV beter in de wedstrijd kwam te zitten.

Zelfs met een man minder moest de HPSV keeper nog een paar maal handelend optreden. Onder de toeschouwers bij de opening van dit toernooi, kwam de nieuwe secretaris van de Haagsche Scheidsrechters Vereniging, Rogelio van Driel, een kijkje nemen in Houtwijk. Hij kon een van zijn leden volgen en eventueel van advies voorzien.

Voor KNVB – scheidsrechter Mike van Dam was deze wedstrijd prima binnen de perken gebleven, hij paste als het kon de voordeelregel toe maar toen in de hoek van het veld een onnodige charge van een Quick Steps aanvaller in zijn ogen te ver ging, trad hij resoluut op.

Het gevolg was een directe terechte rode kaart en teveel frustratie bij deze Quick Steps speler toen hij het veld moest verlaten. Begeleiding van Quick Steps heeft in deze goeie ondersteuning geboden. Jammer van dit smetje, op een leuk zomeravond duel, dat verder sportief verliep.

Vervolg Houtwijk toernooi donderdagavond 18 augustus aanvang 20.00. uur
SV Houtwijk – ODB o.l.v. KNVB – scheidsrechter Yoran Pekaar

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten