Quick JO15-1 wint jeugdderby overtuigend van HBS!

Op Woensdag 17 april stond de jeugdderby tussen Quick JO15-1 en HBS JO15-1 op het programma. Deze wedstrijd was voort gekomen uit de loting van de Sir Winston Cup waarbij de buren het in de kwartfinale tegen elkaar mochten opnemen. Het was druk en veel mensen kwamen vanuit de vogelwijk of elders op deze wedstrijd af.

De wedstrijd begon iets over 20:00 uur en Quick leidde de eerst fase van de wedstrijd direct. Quick had de bal en HBS probeerde bij slordigheden van Quick toe te slaan vanuit een counter. Dit resulteerde in minuut 25 tot een goede kans voor HBS. De keeper van Quick Thomas Heemstra die dit seizoen een mooie ontwikkeling doormaakt was scherp en kon net voor het afdrukken de bal bij de spits van HBS afsnoepen.

Dit was direct en wake-up call voor Quick dat alleen met 80% balbezit je zo’n derby niet gaat winnen. Het gaat om details en rendement! In minuut 28 kwam Bilal Sanaij na een mooie aanval vanuit links naar binnen en schoot rakelings langs de paal waardoor HBS met de schrik vrij kwam. Nog geen minuut later was het dan alsnog een mooi doelpunt van Jaden Owortwi die na een knappe individuele actie van Sem van Hese de 0-1 in het netje schoot!

Zo ging Quick met een 0-1 voorsprong de rust in en was het voor HBS een sein om er wat extra pit en energie bij te gooien. De tweede helft begonnen beide ploegen dan ook scherp en dit resulteerde in een waar voetbalgevecht waarbij niemand het kaas van zijn brood wilde laten eten. Quick dreigde met een aantal afstandsschoten die een makkelijke prooi waren voor de keeper van HBS, waar HBS vooral dreiging had vanuit de linksbuiten Redouan Achemlal die met een aantal flitsende acties probeerde de sterke defensie van Quick pijn te doen.

In minuut 45 kwam Quick door een mooi doelpunt op een 0-2 voorsprong door de goed spelende Bilal Sanaij. Dit was een knakmoment voor de kraaien en kort hierna resulteerde dit in een 0-3 voorsprong waarbij Max Zwaanswijk het doelpunt achter zijn naam mocht schrijven. Een mooie individuele actie van weer Bilal Sanaij die uiteindelijk door Toni Winters goed breed werd gelegd waar het voor de hardwerkende Zwaanswijk alleen maar binnen schuiven was.

Na de 0-3 werd er bij beide ploegen veel gewisseld waardoor het spel wat rommeliger werd. Quick bleef de overhand houden waarbij HBS met de net ingevallen Mohammed Ikjouen een enkele keer wat creëerde op de helft van de uitploeg. In de slotfase wist Quick ook de 0-4 nog binnen te tikken. Dit doelpunt komt op naam van aanvoerder Ryan Yalcin. Alert gereageerd om een mooie vrije trap van Sami Achabar die de keeper niet goed wist te verwerken.

De wedstrijd eindigde in een 0-4 overwinning voor de mannen van trainers Wesley Bierens en en Bram Brijker die hiermee de halve finale van de Sir Winston Cup hebben bereikt.

Eindstand: HBS JO15-1 – Quick JO15-1 is 0-4 in het voordeel van de Haantjes!

In de halve finale neemt Quick JO15-1 het op tegen de winnaar van de wedstrijd HVV – GSC ESDO. Deze wedstrijd wordt 22 Mei om 19:30 uur gespeeld op het complex van HVV/GSC ESDO.

De Razende Reporter

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten