november 28, 2022

Puntendeling FC Westland na spectaculaire wedstrijd

De zaalvoetballers van FC Westland zijn de competitie begonnen met een gelijkspel. In een waar spektakelstuk eindigde de wedstrijd tegen OS Lusitanos na 2 maal 20 min. zuivere speeltijd in 8-8. Halverwege leidde de Westlandse ploeg met 3-1.

Als nieuweling in de 1e divisie is het voor FC Westland een ontdekkingstocht wat dit seizoen gaat brengen , is de ploeg van James Dhanai goed genoeg om uit te komen op het 2e niveau van Nederland ? Na vorige week al een goede krachtmeting in de landelijke beker tegen ZVG Cagemax welke met 6-4 gewonnen werd. Nu dan OS Lusitanos uit Amsterdam die vorig seizoen onderin de middenmoot geëindigd zijn in de 1e divisie. FC Westland ging de duels agressief aan, maar zag dat de Amsterdammers net wat meer ervaren zijn om te zaalvoetballen op dit niveau. Toch leidde FC Westland halverwege met 3-1 wat onder meer te danken was aan ook weer het goede keeperswerk van Barry Botman. Na de pauze verzuimde FCW een overtal situatie goed uit te spelen waarna Lusitanos in overtal kon counteren en de aansluitingstreffer wist te scoren. De Westlanders lieten zich echter niet van de wijs brengen en liepen weer uit naar 5-2. FC Westland liet zich wel van de wijs brengen door het zwakke fluiten van een van de 2 scheidsrechters. Dhr. Mo Bennecer zat er geregeld naast en strooide bij het minste geringste met gele kaarten. Dat kostte aan FCW zijde een veldverwijdering voor Mounir Faloun en bij de bezoekers werd de 4x scorende Ike Neil onder de douche gestuurd. FC Westland verloor zo de riante 5-2 voorsprong tot een 5-7 achterstand. Maar in zaalvoetbal is alles mogelijk en zeker op het landelijke niveau met de Fifa spelregels. In een knotsgekke slotfase wist FC Westland de wedstrijd weer helemaal op zijn kop te zetten. Van 5-7 werd het weer 7-7, wat uitbundig werd gevierd. Met nog een dikke minuut zuivere speeltijd was er weer van alles mogelijk. FC Westland leek de zege binnen te halen toen 37 sec. voor tijd Karam Boukhari de 8-7 binnen tikte. Het werd uitbundig gevierd, ook door het publiek wat ook meeging in de euforie en het  veld betrad naar hun “helden”. Voor het arbitrale trio zaak om even een afkoelingsperiode in te lassen en het publiek weer tot rust te manen op de tribunes. Lusitanos gebruikte deze periode om een strijdplan voor de resterende 37 sec. uit te denken. Daar FC Westland op scherp stond qua overtredingen, welke bestraft zouden worden met een 10 meter trap. Er werd dus gezocht naar een overtreding tegen, aan de kant waar scheidsrechter Bennecer liep. De scheidsrechter trapte er in en de Amsterdammers kregen de gelegenheid om vanaf 10 meter vrij te schieten op keeper Barry Botman. Botman had dit keer geen verweer en zag Saber Charif zijn 3e maken wat resulteerde in de 8-8. Teleurstelling bij de Westlanders, maar ook wel weer een goede les voor FCW om op bepaalde momenten toch slimmer om te gaan met de situaties die zich voordoen in een wedstrijd. Ook al is het gelijk nog zo aan je zijde. Voor FC Westland scoorden Yassine Irzi,Karam Boukhari, Faical Amheye en Melvin Vissers allen 2 maal.

Op 23 september gaat FC Westland op bezoek in Egmond aan Zee bij White Stones, de ploeg waar FC Westland op 14 okt. In eigen huis speelt in de 2e ronde van de landelijke bekerwedstrijd. Op 7 okt. speelt FC Westland de volgende thuiswedstrijd, OACN Boys is dan de opponent.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten