PGS/Vogel wint tweede bekerwedstrijd tegen buurman Toofan

Na het onnodige verlies vorige week tegen Warmunda, was PGS weer op volle oorlogssterkte om deze zaterdag wel een goed resultaat neer te zetten. Vlekkeloos ging het echter niet. PGS had veel balbezit, maar had moeite de muur van Toofan te doorbreken. Na een aantal kleine kansjes was het Toofan dat uit het niks op voorsprong kwam. Dit veranderde verder niks aan het spelbeeld en tien minuten later kon PGS pas één van de vele kansen verzilveren via Patrick Zandvliet, die met een schuiver in de verre hoek de gelijkmaker op het bord zette. Helaas was dit van korte duur, na een foute pass van keeper Danny Gielen kon de spits van Toofan gemakkelijk binnen schieten. Vlak voor rust kon Stass de 2-2 nog maken, maar dat het de tweede helft beter moest was duidelijk.

En dat het de tweede helft beter ging worden was al snel duidelijk. Er kwam meer energie in de ploeg en er werd voor elke meter gestreden. Dit betaalde zich uit in heel veel goals. Rik van de Graaf kon uit de rebound snel zijn eerste van de wedstrijd maken. De 2-4 viel uit een mooi ingekopte bal van Glenn Plum uit een corner. Even later kon hij ook zijn tweede van de wedstrijd in de verre hoek binnen krullen. De 2-6 werd binnen geschoten door Danny Plugge. Hierna was het nog niet klaar, PGS bleef hoog druk zetten en dit betaalde zich nog uit in drie doelpunten. Via het tweede doelpunt van Rik van de Graaf, Mario van Duinen, en het derde doelpunt van Glenn Plum kon de score oplopen tot 2-9.

Volgende week wacht KSD-Marine voor de ploeg van Vita Lorente.