PGS/Vogel wint overtuigend van RAS

Zaterdagmiddag stond voor PGS de lastige uitwedstrijd tegen RAS op het programma. Voor PGS een beladen duel op een dag met een zwart randje. Clubman, vrijwilliger, maar bovenal vriend van velen, Joep den Nijs, was de dag daarvoor geheel onverwacht overleden. Een markante man, met het hart op de tong, maar daarnaast zeker het hart op de goede plek. We zullen de discussies over voetbal, zijn gezelligheid en aanwezigheid aan de bar heel erg gaan missen. Hij zal in ieder geval niet snel worden vergeten.

Na een mooie minuut stilte moest dan toch de wedstrijd aanvangen. RAS dat bijvoorbeeld BMT op een gelijkspel wist te houden en thuis ook ondanks de uitslag een goed voetballende ploeg bleek, kwam weer goed uit de startblokken. Ondanks het overwicht van PGS en de kleine kansen die werden gecreëerd, kwam RAS uit de counter op voorsprong. Een mooi schot van de spits van RAS viel bij de tweede paal over de keeper heen. PGS was gewaarschuwd, maar erg van slag waren ze er niet van. Stoïcijns gingen zij door met aanvallen. Al snel was daar dan ook de 1-1. Max de Bruijn, die de laatste weken steeds meer zijn vorm aan het vinden is, kon oog in oog met de keeper bekwaam afronden. Niet veel later werd een in indraaiende vrije trap in eigen doel gewerkt door een verdediger van RAS, 1-2. PGS bleef aanvallen en kansen creëren en die 1-3 liet niet lang op zich wachten. Een kort genomen corner kwam uiteindelijk bij Orry van der Gronden terecht. Hij pikte fraai zijn goaltje mee en bracht PGS op een comfortabele voorsprong. Met nog een minuut te gaan in de tweede helft kon ook spits Glenn Plum zijn goal maken. Een lange bal nam hij om de keeper mee en van nog ruime afstand deed hij wat een spits betaamd, scoren. Met een 1-4 voorsprong ging PGS dan ook de rust in.

Na de rust was het wedstrijdbeeld niet anders. Stanislav Skybitskyi kon al snel zijn eerste van de wedstrijd maken en de vijfde voor PGS. Waar iedereen dacht aan misschien een monsterscore, bleek toch anders. Dom balverlies op het middenveld van PGS was de aanleiding voor het later neerhalen van een doorgebroken speler door Daryl Jodhabier. Een rode kaart en een vrije trap tot gevolg. Tot overmaat van ramp vloog die vrije trap ook nog erin wat de 2-5 eindstand op het scorebord zette. Echt in de problemen kwam PGS niet meer, maar tot echte kansen kwam het ook niet meer. Toch nog een afgetekende overwinning. Volgende week komt Quick Steps naar Ockenburgh. De volgende horde op weg naar iets moois voor PGS.

Redactie en video’s: PGS Vogel