PGS/Vogel wint overtuigend bij Loosduinen

Op zaterdag stond voor PGS het eerste competitieduel tegen Loosduinen op de planning. Loosduinen keerde terug in de vierde klasse na een uitstapje van een paar jaar in de derde klasse. PGS was getergd om te winnen, een goed begin was voor het gevoel in de groep heel belangrijk. Dit straalde PGS dan ook vanaf minuut één uit. Binnen tien minuten stond het al 0-1 voor. Rik van de Graaf werd op rechts weggestuurd en leverde met een hele fijne pass op maat de assist op Glenn Plum, die vakkundig de bal binnen werkte. Een paar minuten later kreeg PGS een hoekschop. Deze hoekschop werd bewust in één keer bij de eerste paal binnen gedraaid door Danny Plugge. Zo stond PGS al binnen het kwartier met 0-2 voor. Er straalde iets onoverwinnelijks van PGS af en dat krachtsverschil was het eerste half uur heel duidelijk. De 0-3 leek dan ook een kwestie van tijd. Na 31 minuten spelen kreeg Mario van Duinen de bal bij Glenn Plum die mooi aannam en in één beweging de 0-3 kon binnenschieten. Even later was er één moment van onoplettendheid bij PGS, een lange bal viel over alles en iedereen heen en Bart Ruwaard van Loosduinen kon de score met een subtiele lob op 1-3 zetten.

De tweede helft had hetzelfde beeld als de eerste. Genoeg kansen voor PGS om het misschien wel 1-6 of 1-7 te laten worden. Deze kansen werden helaas niet benut, maar wat PGS deze middag liet zien was dat het voor elkaar door het vuur ging. Duels werden gewonnen, tweede ballen werden opgepikt en er werd voor elkaar gewerkt. Het enige wat de ploeg van Vita Lorente te verwijten is, is dat het niet meer doelpunten heeft gemaakt. Volgende week komt Vredenburch naar Sportpark Ockenburgh, die ook hun eerste wedstrijd wisten te winnen. Het zal ongetwijfeld een mooi affiche worden.