PGS/Vogel wint ook thuiswedstrijd van Quick Steps

Een zaterdag die begon met de uitvaart van onze Joep den Nijs, waar een groot deel van de selectie bij aanwezig was, werd afgesloten met een wedstrijd op Ockenburgh tegen Quick Steps. Een van de nog 9 finales die PGS te gaan heeft op weg naar iets unieks. Quick Steps had in de uitwedstrijd laten zien een stugge ploeg te zijn en dus was het belangrijk voor PGS om de wedstrijd niet spannend te maken.

Gelukkig had iedereen van PGS de memo goed ontvangen. Op het moeilijk bespeelbare veld kwamen er uiteindelijk genoeg kansen. Na een kwartier kon Max de Bruijn, een fantastisch door Rik van de Graaf genomen corner, bij de tweede paal binnenkoppen. Quick Steps werd eigenlijk nooit gevaarlijk en het was wachten op meer doelpunten. Na een half uur was het dan eindelijk zover. Weer een geweldige voorzet van Rik van de Graaf en nu was het Glenn Plum die zijn eerste van de wedstrijd kon binnen koppen. Dit leek het startschot voor een monsterscore. Snel daarna kwam Max de Bruijn op rechts goed door die Glenn Plum in de zestien vrij wist te vinden. 3-0 na een half uur spelen en niks aan de hand. Quick Steps had tot dan toe niks gecreëerd, wanneer de scheidsrechter voor een penalty floot. De scheidsrechter was van mening dat de spits van Quick Steps in zijn rug werd gelopen en dus een penalty het gevolg. De penalty, werd allereerst gestopt door Vlad Brytkovskyy, maar uit de rebound kon alsnog gescoord worden. Saillant detail was dat de penaltynemer de bal eerst met zijn standbeen raakte voordat hij schoot. Dit werd alleen niet door de scheidsrechter waargenomen. Zo gingen PGS met een 3-1 voorsprong de rust in.

Na rust ging PGS door waar het gebleven was. Glenn Plum kon na een frommel situatie in de zestienmeter zijn derde van de middag maken. Na een uur tijd ging PGS wat spelers wisselen, echter veranderde dit niks aan het wedstrijdbeeld. Een kwartier voor tijd maakte Stanislav Skybitskyi zijn eerste van de wedstrijd en de vijfde voor PGS. Een fraaie lob was onhoudbaar voor de keeper. Ook de ingevallen Gino Mulder kon zijn doelpunt nog meepikken. Hij schoof de bal, vanaf zijn favoriete linkerkant, bekwaam in de verre hoek van het doel.

Een dag die beladen begon, werd door PGS mooi afgesloten. Nog 8 finales te gaan voor de ploeg van Vita Lorente.

Foto: Archief

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten