PGS/Vogel weet niet te winnen bij Concordia

PGS is goed de winterstop uitgekomen. Een ruime overwinning tegen Schipluiden en een goede pot tegen Graaf Willem gaf veel vertrouwen. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Concordia op het programma. Een inhaalwedstrijd, aangezien de eerdere wedstrijd door de ijzel werd afgelast. Oorspronkelijk was dit een vrij weekend en dan gaan jongens vaak een weekend weg. Daarom trad PGS met een geïmproviseerde opstelling het veld in.

PGS begon heel sterk en liep de eerste minuten over Concordia heen. Binnen de minuut een levensgrote kans voor Rik van de Graaf, na een prachtige overstap van Mario van Duinen. Hij had meer tijd dan hij dacht en schoot iets te gehaast, waardoor de keeper kon keren. In de eerste tien minuten kreeg PGS nog een aantal grote kansen, die er maar niet in wilden. Concordia kwam daarna wat meer in de wedstrijd en deelde de eerste plaagstootjes uit. Toch kwam PGS op dat moment op voorsprong. Een corner kon halverwege de eerste helft binnen worden gekopt door Mario van Duinen. Helaas liet PGS de eerste helft na om verder uit te lopen, maar er leek geen vuiltje aan de lucht.

De tweede helft begon slechter dan je je kan voorstellen. PGS had nog geen bal aangeraakt en de gelijkmaker lag er al in. Een lange bal glipte onder de voet van Daryl Jodhabier door en dit zorgde ervoor dat Concordia één op één kwam met keeper Vlad Brytkovskyy. Binnen de minuut stond de 1-1 dus op het scorebord. Een mentale tik, aangezien de eerste helft niet zoveel aan de hand leek en PGS weer opnieuw moest beginnen. Je zag dat PGS met veel invallers speelde en de krachten wegvloeide. Kansen waren er over een weer. Vlak voor tijd had Djamel Boerstra de overwinning op zijn schoen, maar hij raakte de lat. Niet veel later kreeg Concordia nog een levensgrote kans op de overwinning. Het bleef 1-1. Achteraf misschien een verdiende uitslag, maar bij PGS het gevoel dat er zeker na de eerste helft meer in had gezeten. Zo zie je maar dat bij een klein clubje als PGS het hartstikke belangrijk is dat iedereen aanwezig is. Als iedereen aanwezig is kan PGS gewoon meedraaien bovenin, maar als we net als tegen Concordia een aantal basisspelers missen kunnen we ook veel minder voor de dag komen.

Volgende week een weekje vrij en daarna gaan we op bezoek bij Laakkwartier. De eerste wedstrijd bleek een spektakelstuk en eindigde in 5-3 voor PGS.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten