PGS Vogel sluit seizoen in stijl af

Bij PGS was na het kampioenschap de scherpte er wel een beetje af. Twee keer verliezen achter elkaar van ODB en Erasmus knaagde toch wel aan de groep. Het was logisch dat de spanning eraf was na een seizoen alles in het werk stellen om het kampioenschap binnen te halen. Toch sprak de groep naar elkaar uit om de supporters, staf en zichzelf nog één keer een overwinning voor te schotelen.

Op deze heerlijke zaterdagmiddag schoot PGS dan ook uit de startblokken. Stanislav Skybitskyi kon al binnen een minuut de 1-0 op het scorebord zetten. Een streep in de verre hoek was de doelman te machtig. Een heerlijke start, maar dit bleek nog niet genoeg voor PGS. Voetballend was het misschien wel de beste wedstrijd die dit seizoen is gespeeld. Er werd vrolijk op los gecombineerd met heel veel beweging over het gehele veld. Blij vlagen was het echt genieten op sportpark Ockenburgh en het plezier droop er bij de spelers ook vanaf.

Het was dan ook wachten op de 2-0. Die volgde dan ook na een half uur spelen. Een aanval die vanuit achteruit werd opgezet. De geweldig spelende rechtsback Dion Spiessens kon op rechts Rik van de Graaf de diepte in sturen. Rik kon op zijn beurt de bal terugleggen op de zestien meter waar Sharad Ramautar de bal de verre kruising indraaide. Dit doelpunt vatte eigenlijk deze wedstrijd heel goed samen. Voetballen met durf en lef over meerdere schijven. Vlak voor rust viel ook nog de 3-0. Weer was het Rik van de Graaf met een geweldige actie, die uiteindelijk werd neergelegd in het strafschopgebied. Mario van Duinen wist hier wel raad mee en schoot de strafschop hard in de bovenhoek.

De tweede helft ging PGS door waar het de eerste helft was geëindigd. De ploeg van Vita Lorente stopte enorm veel energie in de wedstrijd en al snel volgde de 4-0. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Sharad Ramautar terecht. Hij twijfelde geen moment en scoorde zijn tweede van de middag. Het bleef genieten en PGS kreeg nog een heel aantal kansen. Kopballen van Max de Bruijn en Rik van de Graaf werden prachtig gered door de keeper van Duno. Mario van Duinen vond nog een keer de paal. Een kwartier voor tijd kon Duno nog we wat terug doen. Een counter werd goed uitgespeeld en dit bepaalde de eindstand op 4-1.

Na de wedstrijd werd een prachtig seizoen mooi afgesloten. Een seizoen dat begon bij Loosduinen. Een reeks van 8 duels winnen op rij, de eerste periodetitel binnenhalen, maar uiteindelijk eindigend met iets veel mooiers, het kampioenschap. Iets dat ze de spelers, staf en supporters nooit meer af kunnen pakken. Een seizoen van het collectief met jongens die elkaar op alles aan kunnen spreken, maar bovenal voor elkaar door het vuur gaan. Een team waar plezier en prestatie heel goed samen gaat. Een team vol vrienden die er samen volgend jaar weer een top seizoen van gaan maken.

Volgend jaar gaat PGS zich opmaken voor een seizoen in de derde klasse en als het aan PGS ligt zal het niet bij één seizoen blijven. Via deze weg wil de selectie nogmaals iedereen bedanken die dit jaar het team heeft gesteund richting het kampioenschap! En we zien jullie volgend jaar.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten