PGS Vogel pakt drie belangrijke punten tegen GDA

Verslag PGS Vogel kant:

PGS schoot het eerste kwartier uit de startblokken. In de 8e minuut stuurde Rik van de Graaf, Danny Plugge op links de diepte in. Hij kreeg de bal met een afgemeten voorzet bij Max de Bruijn die keurig in de verre hoek kon afwerken. Na de eerste twintig minuten zakte PGS wat in en lag het initiatief vooral bij GDA. Zij kregen nog voor rust twee grote kansen, maar keeper Milan Brakel kon goed redding brengen. Door de regenval van zaterdag was het grasveld moeilijk te bespelen en dus koos PGS eieren voor zijn geld. De lange bal werd veel gehanteerd en dus was hard werken de remedie. Achterin werden weinig grote kansen weggegeven, op het middenveld moesten tweede ballen gewonnen worden en zodoende kon PGS met een voorsprong de rust in.

Na rust schoot GDA uit de startblokken en had PGS het lastig. GDA was beter zonder echt grote kansen te creëren. PGS werkte hard met heel het team en kon na een kwartier in de tweede helft de rust weer terugkrijgen. Dit resulteerde ook direct in kansen. Een vrije trap van Danny Plugge kon nog katachtig gepakt worden door keeper van GDA, maar even later in de 71e minuut was het we raak. Moncif Hakmaoui kon Max de Bruijn alleen op de keeper afsturen. Hij faalde niet en scoorde zijn tweede van de middag. GDA ging nog alles of niets spelen, zonder echt gevaarlijk te worden. Voetballend uiteindelijk niet de beste wedstrijd van PGS maar het zijn de drie punten die tellen. Het hard werkende geheel verdient alle lof en zo staat PGS nu op de vierde plaats. Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd bij BMT op het programma.

Verslag GDA kant:

Na aftastende eerste minuten kwam PGS /Vogel vroeg in de wedstrijd op voorsprong, een diepte bal op links waar GDA back Justin Schoenmaker niet goed stond opgesteld werd door de linkerspits voorgetrokken en de spits gleed in de achtste minuut de bal prima binnen 1-0. Gökmen Coban kreeg na 25 minuten een levensgrote kans om GDA op gelijke hoogte te zetten toen de buitenspelval van PGS/Vogel niet klopte, maar Gökmen schoot de bal oog in oog met de doelman hopeloos naast. Sander vd Ende kreeg de volgende kans en schoot voor GDA in de 40e minuut op aangeven van Gökmen Coban net langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor de rust werd een afstandsschot van de kersverse vader Jeroen Mantel, zijn vriendin beval donderdag van Joe, van richting veranderd en de bal leek op weg naar het doelnet maar een fantastische redding van de PGS/Vogel doelman voorkwam een Loosduinse goal. Beide ploegen zochten met een 1-0 stand in het voordeel van de Ockenburgh bewoners de kleedkamer op.

Twee minuten in de tweede helft kon Nick Selier opstomen en zijn voorzet op Samir Ben Omar werd ternauwernood tot corner verwerkt. Een kwartier na rust het enige foutje van de verder goed leidende scheidsrechter, Wessel van Gaalen wilde een bal wegkoppen en werd hard in zijn gezicht gebeukt door een zeer gevaarlijk inkomende tegenstander die er zonder kaart en zelfs zonder reprimande vanaf kwam. In de 65e minuut mocht PGS een vrije trap net aan de zijkant van het strafschopgebied nemen, Alessandro Visser tikte met een katachtige reactie de bal tot corner. Minuut 68 de volgende kans voor GDA weer een speler van GDA, dit keer Arnout Ooijevaar, kon op links er vandoor en hij vond met zijn voorzet Sander van der Ende die te wild hoog over schoot. De volgende kans diende zich bijna twee minuten later aan, een voorzet van Nick Selier werd net voor het doel door Sander van der Ende gemist. Ook PGS/Vogel kreeg tussendoor een grote kans om de tussenstand uit te breiden maar Alessandro Visser pakte een één tegen één van de schoen van een aanvaller.

Na 70 minuten wilde GDA trainer Ronald Paats Nick Selier coachen hoe er verder gespeeld moest gaan worden alleen het moment was verkeerd gekozen, PGS was in de counter en Nick Selier die bij de dug-out stond kon geen rugdekking geven aan zijn centrale verdediger, de PGS spits speelde GDA doelman Visser met een bekeken hakbal uit en zette de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong. Na de wedstrijd kwam GDA trainer Ronald Paats nog terug op het moment vlak voor de 2-0, het moment was inderdaad ongelukkig gekozen maar toen ik Nick aansprak waren wij zelf op rechts in de aanval maar leidde daar dom balverlies, op dat moment waren er wel nog twee verdedigers en één aanvaller dus had er ook goed verdedigd kunnen worden.

Dennis Lubout meldde zich na de verdubbeling van de achterstand als extra spits voorin naast Sander van der Ende. De volgende kans was voor Arnout Ooievaar die een mooie Krul in gedachte had maar zijn vrije schotkans verdween in de handen van de PGS doelman. De PGS verdedigers gooide zich in de baan van elk schot en sleepte zo voor hun de 0 naar het einde. GDA drong wel aan maar het mocht ook vanmiddag weer niet zo zijn. Een invaller van PGS kreeg ook nog een vrije kopkans maar de 2-0 bleef op het bord staan. Na het laatste fluitsignaal schreef het met het hart spelende PGS/Vogel dankbaar de drie punten bij. Vier kansen en twee keer scoren tegenover een wagonlading kansen en er nul benutten, en zo kreeg GDA voor de zoveelste keer dit seizoen les in kansen benutten, dat was duidelijk het verschil op Ockenburgh.

Volgende week 6 november speelt GDA een thuiswedstrijd tegen VCS.

Foto’s: Hethaagsamateurvoetbal.nl