PGS/Vogel moet meerdere erkennen in BMT en verliest voor het eerst

Negen wedstrijden gespeeld, acht gewonnen en één gelijkspel. Statistieken om trots op te zijn, maar altijd bleef er de realiteitszin dat het heel zelden voorkomt dat je in een seizoen niks verliest. Elke wedstrijd zou weer dezelfde energie moeten worden geleverd om de resultaten te blijven behalen. Zaterdagmiddag was BMT de volgende horde. Een tegenstander die over de afgelopen jaren gezien altijd een tegenstander bleek die PGS minder goed lag. Dat bleek dit jaar niet anders.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk. BMT was niet gekomen om rustig aan te doen, want wat legde de ploeg een enorme energie en strijd in de wedstrijd. Het was niet zo dat PGS niet scherp was, maar BMT was gewoon veel wendbaarder. Het eerste kwartier was dan ook voor BMT die dan ook gelijk de 0-1 op het scorebord kon zetten. Een voorzet van de rechterflank kon met wat fortuin ingekopt worden. Een vroege achterstand was voor PGS het teken om het iets anders te gaan proberen. Het kreeg een klein beetje meer grip, maar helemaal waterdicht werd het de hele wedstrijd niet. PGS dat had aangetoond dit seizoen een ijzersterke defensie te hebben en weinig weg te geven, maar moest deze wedstrijd alle zeilen bij zetten om overeind te blijven. Kleine kansen kwamen er wel, maar overtuiging miste bij de ploeg van Vita Lorente.

Op het moment dat PGS het gevoel had rustig in de wedstrijd te kunnen komen viel helaas de 0-2. Vlak voor rust kon een afgeslagen bal van een meter of 25 tot 30 uit de volley geweldig binnen geschoten worden door de linksbuiten van BMT. Een goal waar je eigenlijk alleen maar voor kan klappen. Zo vlak voor rust natuurlijk een vervelend moment. Dat het de tweede helft anders zou moeten was duidelijk. In de eerste helft was het kaarten aantal voor BMT al opgelopen en in de rust was dan ook besproken dat het nog niet gelopen was. Een doelpunt zou de wedstrijd zo maar kunnen keren. In de rust werd er twee keer gewisseld. Met Glenn Plum en Gino Mulder die in de ploeg kwamen moest de aansluiting gevonden worden.

Niets bleek minder waar. Vijf minuten na rust viel gelijk de 0-3. Uit de rebound viel de bal voor de voeten van de BMT aanvoerder die eenvoudig het derde doelpunt van de middag kon binnen werken. Een hart gelach voor PGS, dat geen antwoord had op het spel van BMT. Toch beschikt de ploeg over veel karakter en ging het er nog voor. Na een kwartier in de tweede helft kreeg PGS een strafschop na hands in de zestien. Glenn Plum, normaliter overtuigend vanaf de strafschopstip, slaagde er niet in om de bal binnen te schieten. Het was gewoon zo’n dag. Twintig minuten voor tijd viel dan toch nog het doelpunt voor PGS. Een afgeslagen voorzet kon door Rami Abdelrazak via de binnenkant van de paal tot doelpunt worden gepromoveerd.

Het echte slotoffensief bleef uit. BMT kwam er niet echt meer uit, maar grote kansen waren op één hand te tellen. Misschien had PGS nog ergens een penalty verdiend en misschien had het nog wel ergens een doelpunt erin moeten schieten, maar een punt had eigenlijk al te veel geweest. Alle lof voor BMT die de perfecte wedstrijd speelde met heel veel goede spelers. Zaterdag moest PGS gewoon hun meerdere in BMT erkennen. Het was niet goed genoeg. Wie groot wil kunnen winnen, moet ook groot kunnen verliezen. Volgende week moeten de mannen uit Ockenburgh gewoon weer ouderwets alles geven en een goed resultaat behalen bij ODB.