PGS/Vogel en GDA delen de punten (dubbelverslag met foto’s en video’s)

“PGS/Vogel toont zich strijdlustig en speelt gelijk tegen GDA”

PGS/Vogel pakte vorige week de eerste periode al uit bij HPSV, maar wilde deze koude zaterdagmiddag hun reeks gewoon voortzetten. Makkelijk zou het niet worden, want ook GDA wilde de volle buit pakken nadat zij de laatste drie wedstrijden ook niet winnend hadden kunnen afsluiten.

PGS dat een beetje had moeten schuiven in de achterhoede begon de wedstrijd goed. Binnen tien minuten kreeg Rami Abdelrazak een uitgelezen mogelijkheid om de bal oog in oog met de keeper binnen te schieten. Na goed voorbereidend werk van Mario van Duinen miste de afwerking overtuiging. GDA kon daarentegen uit de counter wat plaagstoten uitdelen, maar tot open kansen kwam het niet. GDA dat iets fysieker in de wedstrijd te werk ging, liep al snel tegen een aantal gele kaarten aan.

PGS kreeg nog een aantal opgelegde kansen in de eerste helft om op voorsprong te komen. Het was weer Rami Abdelrazak die een voorzet van Stas Skybitskyi niet kon binnenwerken. PGS kon alleen zichzelf verwijten dat het nog niet op voorsprong was gekomen. Tot twee minuten voor rust. Een mooie aanval over zeker acht schijven, kwam op links bij Patrick Zandvliet terecht. Zijn uithaal kon nog gekeerd worden, maar Rik van de Graaf kon de rebound binnen koppen. 1-0, zou je denken. Daar dacht de scheidsrechter anders over. Zonder dat de clubgrensrechter van GDA zijn vlag in de lucht stook, besloot de leidsman de bal zelf af te keuren voor buitenspel. Onbegrijpelijk en na het zien van de beelden ook onterecht. De scheidsrechter kwam in de rust zijn excuses aanbieden, maar daar koop je niks voor. Zo gingen beide ploegen met 0-0 de rust in.

PGS had in de rust de koppen bij elkaar gebracht en op geduld gehamerd. Tweede helft nam PGS weer het initiatief. Het leek er het eerste kwartier na rust op, dat PGS aan het langste eind zou gaan trekken. Na een kwartier in de tweede helft kreeg PGS een corner mee. Toen de bal voorkwam besloot de scheidsrechter te fluiten voor een vermeende elleboogstoot van Rami Abdelrazak en trok de rode kaart. Achteraf gaf ook hier de scheidsrechter aan spijt te hebben van deze beslissing. Deze rode kaart keerde de wedstrijd. GDA rook bloed en maakte hier gebruik van.

Nog geen tien minuten na de rode kaart kwam GDA op een 0-1 voorsprong. Een voorzet kon bij de tweede paal binnen gewerkt worden. Nog geen drie minuten daarna kon GDA uit een lange bal 1-op-1 komen en de 0-2 binnenwerken. Het leek het eerste verlies te gaan worden van het seizoen. Maar PGS zou PGS niet zijn als het tot de laatste minuut niet door zou strijden. Met drie verdedigers, drie middenvelder en drie aanvallers werd voor elke meter gestreden. PGS pakte weer het initiatief, die het maar tien minuten was kwijt geweest. Met een hoop opportunisme gingen ze op jacht naar de aansluiting.

Een kwartier voor tijd viel die aansluiting. Een bal die uit de kluts via een GDA speler bij de in buitenspelpositie staande Gino Mulder belandde, kon tot de 1-2 verwerkt worden. Nu ging de vlag wel omhoog, maar de scheidsrechter zag hier goed dat de bal via een GDA speler kwam. Het droomscenario voltrok zich nog twee minuten voor tijd. Rik van de Graaf kon de bal op randje 16 meter de bal terugleggen op Danny Plugge. Hij stuurde de bal met binnenkant voet de verre hoek in en zo werd de terechte 2-2 binnen geschoten. PGS ging nog op zoek naar de overwinning maar het mocht niet zo zijn. Uiteindelijk blij met het gelijkspel, maar wetende dat als de scheidsrechter in de eerste helft de bal niet had afgekeurd en de rode kaart niet had getrokken er veel meer in had gezeten. Na afloop was het nog lang ouderwets gezellig op PGS.

Volgende week gaat de ploeg van Vita Lorente op bezoek bij VCS, die in goede vorm verkeren.

Redactie, foto’s en video’s: PGS Vogel

“Enerverend duel tussen PGS/Vogel en GDA eindigt onbeslist”

Zaterdag 19 november moest GDA op een ijskoud sportpark Ockenburgh aantreden tegen koploper PGS/Vogel, de wedstrijd eindigde na een 0-0 ruststand in een 2-2 gelijkspel. Beide clubs vonden dat te weinig, zag je het door een geel/groene bril gaf de ruststand niet het juiste krachtsverschil aan en zag je het door een rood/witte bril dan waren een groot aantal arbitraire beslissingen duidelijk in het nadeel van de Loosduiners en als je dan in de laatste tien minuten, terwijl je met een man meer op het veld staat, een 0-2 voorsprong weggeeft voelt het alsof je twee punten verliest.

De wedstrijd begon om 15.00 uur en het eerste wapenfeit kwam van de GDA aanvallers, Tim aan de Wiel kwam met een verdediger aan zijn zijde in schot-positie maar zag zijn knal naast/over zeilen. Drie minuten later was het PGS/Vogel dat op de Loosduinse deur klopte, GDA doelman Allesandro Visser kwam daar als winnaar uit de strijd. De wedstrijd was voor de toeschouwers van beide kampen nimmer vervelend met twee aanvallende ploegen die elkaar op het scherps van de snede bestreden. GDA aanvaller Tim aan de Wiel zag een inzet op de vuisten van de PGS doelman eindigen en in de 22e minuut leek Jeroen Mantel voor GDA, dat een aantal keren de ruimte in de PGS defensie vond, op weg naar de openingstreffer maar zijn schot was niet tussen de palen. Ook PGS/Vogel was gevaarlijk in de aanval want amper vier minuten na de kans van Jeroen Mantel was GDA keeper Allesandro Visser weer de baas na een vloeiende PGS/Vogel aanval.

De wedstrijd bleef het aankijken waard en weer Jeroen Mantel testte de PGS doelman die ten koste van een hoekschop zijn doel schoon hield. In de 40e minuut de grootste kans voor de thuisclub, na een mooie aanval schoot een (pech)Vogel speler de bal in zeer kansrijke positie ruim naast. Twee minuten later weer een aanval van PGS/Vogel en een schot op het GDA doel werd half verwerkt door de doelman, een speler die op het moment van het schot in buitenspelpositie stond werkte de bal in het doel maar de scheidsrechter zelf had al buitenspel geconstateerd, PGS/Vogel was het niet eens met de beslissing maar ja dan krijg je het weer “die groen/gele bril hé”. De rust brak ondanks de kansen met 0-0 aan.

De tweede helft begon met een sterker wordend GDA maar ook PGS/Vogel kwam tot een aanval in het begin en dit resulteerde in een hoekschop voor de groen/gele formatie, in het strafschopgebied gaf de nummer 11 van PGS die ook in de eerste helft het fysieke niet schuwde een elleboog aan GDA speler Nick Selier, de scheidsrechter trok meteen de rode kaart en zo ging de wedstrijd in de 53e minuut met 10 tegen 11 verder. In de 61e minuut een goede aanval van GDA waar Tim aan de Wiel zijn tegenstander te snel af was en de bal bij de tweede paal liet vallen waar Jeroen Mantel de bezoekers op een 0-1 voorsprong zette. Vier minuten later leek GDA op rozen te zitten want een diepe bal werd door Noa Schoenmaker op waarde ingeschat en de bal viel precies tussen Schoenmaker aan de ene kant en een verdediger en doelman aan de andere kant, de keeper trapte finaal over de bal heen en Noa schoof de 0-2 voor GDA binnen.

In de 71e minuut paste GDA trainer Robin de Dulk een dubbele wissel toe Arnoud Ooievaar en Jayden van Zoelen kwamen in het veld. Tot de 75e minuut wonnen GDA spelers veel van hun duels maar gek genoeg hielpen de Loosduiners zelf de thuisploeg in dat laatste kwartier in het spreekwoordelijke zadel. Veel onnodig balverlies aan Loosduinse zijde gaf PGS/Vogel een schwung en de groen/gele gooide alles in de strijd en nam het heft in handen. Dit resulteerde in de 81e minuut tot de aansluitingstreffer, de GDA assistent scheidsrechter vlagde voor buitenspel maar na overleg van een veel te veel in de wedstrijd discussiërende scheidsrechter Stolwijk keurde de treffer toch goed. GDA verloor veel ballen en schoot alles zomaar naar voren in de hoop op meer maar de ballen kwamen even snel weer terug. In de 87e minuut kwam een PGS/Vogel speler aan de linkerkant in balbezit en die schoot meteen de bal langs een niet goed opgestelde GDA doelman binnen 2-2. PGS/Vogel rook dat er meer in zat maar na vier minuten floot de scheidsrechter deze wedstrijd de geschiedenisboeken in.

Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen overbuurman sv Loosduinen, let op deze wedstrijd begint pas om 17.00 uur.

Redactie: Bon van Gaalen (GDA)

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten