PGS/Vogel eindelijk weer de machine die het was

Na het toch wel onverwachte verlies vorige week tegen Erasmus, stond zaterdag de wedstrijd tegen Loosduinen op de planning. PGS zonder trainer Vita Lorente tegen Loosduinen dat de laatste weken goed in vorm kwam. Vorige week bleek deze zaterdag een echte wake up call, want PGS rechtte zijn rug met overtuiging.

Waar PGS vorige week veelvuldig ongeluk had in de afwerking was het nu al na 5 minuten raak. Yaroslav Aleksevych kon een afgeslagen voorzet vanuit de lucht in de rechteronderhoek schuiven. In de 13e minuut kon Glenn Plum op aangeven van Orry van der Gronden de 2-0 aantekenen. Een aanval over meerdere schijven, die Glenn Plum nota bene zelf had opgezet, kon achter het standbeen door de benen van de keeper worden afgerond. PGS was weer wat het voor de winterstop ook was. Volwassen en met veel energie had PGS eigenlijk geen kind aan Loosduinen. Na 20 minuten was het dan ook al 3-0. Danny Plugge kon, de geweldig spelende, Stanislav Skybitskyi wegsturen in de diepte. Hij werd in het zestienmetergebied neergelegd en de penalty die volgde werd goed ingeschoten door Mario van Duinen. Zo had PGS er misschien nog wel 1 of 2 kunnen maken in de eerste helft, maar dit bleef helaas uit.

De tweede helft was het spelbeeld eigenlijk niet anders. PGS liet na om verder uit te lopen, maar speelde echt een hele goede wedstrijd. Na een half uur in de tweede helft scoorde plots Loosduinen de 3-1, waar PGS de bal zelf niet goed weg werkte. Dan denk je misschien dat het nog spannend zou kunnen worden, maar PGS dacht hier anders over. Nog geen minuut na de 3-1, had PGS het antwoord. Stanislav Skybitskyi kon op links weer eens langs zijn directe tegenstander glippen en voorgeven op de ingevallen Max de Bruijn. Hij kon met een subtiele voetbeweging de 4-1 op het scorebord zetten. Een minuut voor tijd kon Loosduinen nog 4-2 maken, waar iedereen bij PGS dacht aan buitenspel. Dit mocht de pret niet drukken, want PGS kon er weer 3 punten bijschrijven. Deze overwinning gaf weer vertrouwen en met volgende week Vredenburch op de planning was dat dan ook meer dan welkom.