PGS geeft zichzelf te weinig en mag uiteindelijk blij zijn met een punt

Na de uitstekende competitiestart vorige week tegen Maasdijk waren de Ockenburghers gebrand om ook tegen een van de andere outsiders voor promotie een goed resultaat neer te zetten. Dit was vanaf minuut 1 te merken, waarbij Glenn Plum gelijk het goal vond maar helaas vond de grensrechter van MSV het nodig om te vlaggen voor buitenspel terwijl dit niet het geval was. Zo werd een loepzuiver doelpunt afgekeurd. PGS was zichtbaar aangeslagen door deze beslissing en het was 15 minuten lang zoekende naar het goede spel van vorige week. MSV maakte dankbaar gebruik van deze zwakkere periode en zette de gastheren dan ook stevig onder de druk. Uit de eerste beste aanval viel dan ook de 0-1. Na een goede steekpass was Mathijs Jansen die Milan Brakel verschalkte. Kort daarna verzuimde MSV om er per direct 0-2 van te maken, maar dit bleef PGS bespaard.

Trainer van PGS Vogel Vita Lorente

Nu was het tijd voor PGS om een tandje bij te schakelen en dat deed het dan ook. De organisatie op het middenveld werd herpakt en de uitstekend spelende Max de Bruijn zorgde ervoor dat PGS vaker op de helft van de tegenstander kon voetballen. Het offensief van PGS werd beloond met de terechte 1-1, Max de Bruijn beloonde hiermee zijn goede eerste helft met een doelpunt. De grensrechter van MSV probeerde weer met buitenspel het doelpunt op te heven, maar dit keer moest de arbiter Urmut Ozcan er niets van weten. Tot groot ongenoegen van de desbetreffende grensrechter die het nodig vond om zijn vlag naar de scheids toe te gooien met een rode kaart als gevolg. Een smetje op een verder sportieve wedstrijd. De groen-gelen drukte door en voor de rust was het Michael van Alem die uit een goede hoekschop van Rik de Graaf de 2-1 voor zijn rekening nam. Kort hierna nog een aantal mogelijkheden, maar bij 2-1 werd er voor het rustsignaal gefloten.

Na de thee liet PGS het spel wat meer aan MSV’71 zonder echte kansen weg te geven. Het waren juist de gastheren die er vaker goed uit kwamen en voor veel dreiging zorgde voor de goal. Iedere hoekschop en vrije trap zorgde voor een hoop onrust achterin bij MSV’71. De meer dan bekwaam spelende achterhoede gaf weinig weg en Joel Meijnckens (toch een speler met een hoop kwaliteit) beleefde een hele lastige middag tegen de uitstekend spelende Dion Spiessens.

Waar PGS de wedstrijd vrij eenvoudig controleerde was er daar toch de doorbraak voor MSV. Het bovengenoemde duo Dion en Joel speelde een van hun vele goede duels en de rechtsback van PGS maakte een uitstekende sliding op de bal in de 16 meter. Tot ieders verbazing (zelfs bij de staf van MSV) legde de scheidsrechter de bal op de stip. Helaas voor PGS betekende dit de 2-2, terwijl het kort daarvoor nog een grote kans miste op 3-1 via Rik van de Graaf.

Een spannend laatste kwartier lonkte en het bracht een hoop intensiteit met zich mee. De gemoederen liepen wat hoger op en beide ploegen gingen voor de winst. PGS was Danny Plugge zeer dichtbij een doelpunt die helaas van de lijn werd gehaald en aan de andere kant was het wel raak. Na een goede actie van Rick de Jonge werd de spits van Christian van der Pol gevonden voor de 2-3.

Met nog een schamele 6 minuten op de klok werd er wat vaker de lange bal gezocht, want het veld werd door de regen steeds slechter bespeelbaar. Na wederom een goede hoekschop van Rik was het weer Van Alem die met hoofd het net vond. 3-3!

Met nog een paar minuten op de klok werd er volop gestreden om nog te kijken of de 3 punten gewoon op Ockenburgh konden blijven.

Helaas werd er gefloten voor het eindsignaal en zal er bij beide ploegen toch een gevoel heersen dat er meer in had gezeten. Volgende week zal PGS/Vogel aan moeten treden bij ODB wat niet goed aan het seizoen is begonnen maar nog steeds een geduchte tegenstander is. PGS blijft ongeslagen en hoopt dit vast te houden de aankomende weken.