Persbericht: Westlands Elftal klopt Westlandia (zon)

Afgelopen zaterdagmiddag, met ruim 400 toeschouwers langs de lijn, speelde het Westlands Elftal deze zomer zijn enige wedstrijd. Op Sportpark de Hoge Bomen in Naaldwijk was Westlandia zondag, dit seizoen spelend in de vierde divisie, de gastheer voor het elftal van Barry de Man, die voor het eerst de leiding had over het elftal dat onder de vlag van FeVoWest speelt. Zijn elftal, waar een aantal geselecteerde spelers ontbrak door vakantie en  blessures, en ook doelman Jeffrey Wubben op het laatst nog ontbrak vanwege griep, nam al snel de leiding. Na acht minuten scoorde Joery Verbeek (VELO) en twee minuten later scoorde Angelo Zwirs de 0-2 op fraaie wijze na een voorzet van Rick Boers. Allebei zijn zij het komende seizen actief bij FC ’s-Gravenzande. In de 38e minuut scoorde Daan van Rossum (VELO) uit een strafschop de 0-3. Vlak voor de rust scoorde Westlandia pas tegen via een treffer van Jeremy van Uunen.

Na de thee scoorde Steyn de Bruijn (Honselersdijk) al snel de 1-4. In de slotfase werd de marge nog verkleind tot slechts een treffer, via doelpunten van Eloge Kangi en Dinand Kuhn, en stond een 3-4 eindstand op het scorebord. Een dik verdiende overwinning voor het Westland Elftal, waar alle spelers speelminuten kregen.  In de slotfase werden ook Ramon Ripson (VELO), Joery Verbeek en Daan van Rossum door het bestuur van FeVoWest in de bloemen gezet. Zij namen afscheid van het selectievoetbal en werden bedankt voor hun inspanningen bij het Westlands Elftal

Tekst: Dick Hartman
    Foto’s: Richard Mulder