OS Lusitanos te sterk voor Mazzelstars in bekerwedstrijd

Vrijdag 16 september stond de tweede bekerwedstrijd van Mazzelstars vrouwen op het programma. Na het verlies tegen ZVG Cagemax, moesten de vrouwen het nu opnemen tegen beker- en Supercup winnaar OS Lusitanos. Dat beloofde een moeilijke wedstrijd te worden.

Om 20.40 trapt Mazzelstars af in Amsterdam. Dit keer met een iets andere samenstelling dan de afgelopen 2 wedstrijden. Lindsay Maaskant (K) Jessie Rottier, Jasmin Ghafhoerkhan, Iris Cocx en Paulien Otter starten in het veld. Dimara van Oosten, Susan van den Berg, Daniella Meijer en Nicole van den Berg (K) op de bank.

Met de wedstrijd van vorige week nog in het achterhoofd, waarin Mazzelstars volledig werd wakker geschud in de eerste 5 minuten en het daarna enorm goed oppakten door er met elkaar voor te gaan. Was het vandaag de bedoeling om direct scherp te starten. Mazzelstars kwam de eerste minuten er zonder ‘kleerscheuren’ erdoorheen. Os Lusitanos had een aantal kansen, maar ook Mazzelstars. Jasmin Ghafhoerkhan breekt door, maar komt de keeper tegen. Paulien Otter en Jasmin Gharfoekan komen in een twee tegen één situatie. Maar ook helaas mis. In de 7de minuut is het dan toch Gilanne Louwaars die met een een-tweetje de 1-0 voor Os Lusitanos scoort. Een hard schot uit een corner wordt gekeerd door Lindsay Maaskant. Nog steeds is er hoog druk en komen er kansen voor Os Lusitanos, daardoor ontstaat de ruimte en kan Susan van de Berg alleen op de OS Lusitanos keeper af. Later komen ook Iris Cocx, Daniella Meijer en Susan van den Berg in met z’n drieën richting de keeper. Het is Kim van Velzen die in de 11de minuut de 2-0 maakt voor Os Lusitanos. Daarna maakt Lisa Luiken een assist van Lotte Hopman af (’15) en maakt Lotte Hopman zelf de 4-0 (’17). Tevens de ruststand.

De tweede helft gaat Mazzelstars weer volle moed het veld op. Ondanks de 4-0 achterstand zijn er genoeg kansen voor de Zoetermeerders. Maar het eerste doelpunt valt wel heel snel voor de Amsterdammers.

Maar het doelpunt valt aan de Amsterdamse kant door Kim van Velzen (’22) na een rebound. Mazzelstars heeft moeite om onder de druk uit te spelen. Er zijn nog wel wat kansen via een lange bal van Lindsay Maaskant op Paulien Otter, en daarna Iris Cocx die alleen het veld over kan. Keepster Lindsay Maaskant staat uitstekend te keepen en weet nog veel kansen te keren,  maar uiteindelijk scoren Lisa Luiken (’22) en Gisela van Ankeren (’37) de 6 en 7-0.

Volgende week, vrijdag 23 september, komt OS Lusitanos naar Zoetermeer voor de competitie. Dat kan wel weer een hele andere wedstrijd worden. Benieuwd? Kom kijken om 20.30 uur in sporthal De Veur in Zoetermeer.