Oppermachtig DSVP wint met 0-5 van FC IJsselmonde

Al in de zevende minuut was het raak voor DSVP en lag de eerste van een aantal mooi uitgespeelde doelpunten in het netje. Vanuit achterin werd Edward Jones door Rowdi Nobbe aangespeeld en deze tikte de bal door met z’n hak naar links waar Luuk Marskamp stond en diens voorzet werd door Nick vd Eijk bij de tweede paal loepzuiver in werd geschoten. 0-1.

Even nam DSVP gas terug en werd er niet kordaat in gegrepen volgens trainer Alex van der Harst die dit duidelijk met woord en gebaar kenbaar maakte.

Wel mocht IJsselmonde achterin de bal rondspelen maar zo gauw deze op het middenveld kwam werden ze goed vastgezet. Wat resulteerde in de vijftiende minuut door balverlies waarbij Nick vd Eijk vanaf rechts een perfecte voorzet gaf die Edward Jones bij de tweede paal precies in het kruis kopte 0-2. Nog geen vijf minuten later gaf Rowdi Nobbe een assist op Rick de Bruijn die de 0-3 intikt. Even leefde IJsselmonde op. Lahcen Bouyouzan kwam vrij voor het doel van DSVP maar zijn schot ging naast. Na een half uur stond de 0-4 op het bord. Rick de Bruijn gaf een voorzet die door Cedric van der Meer op een subtiele wijze werd ingetikt.

Rust 0-4

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. DSVP geloofde het wel, wat aan één kant begrijpelijk is maar IJsselmonde was rijp om meer doelpunten te incasseren en dat werd verzuimd. Omdat DSVP wat slordig werd dacht IJsselmonde nog iets te kunnen halen, maar op een paar bijna kansjes na leverde dit geen gevaar op.

Mede door de wissels Robin Wenteler, Emre Cicek, Robin van der Berg en Wilco de Niet zette DSVP de laatste vijf minuten nog even aan. Dit resulteerde in de 0-5 uit een voorzet van Wilco de Niet scoorde Rick zijn tweede en DSVP zijn vijfde doelpunt. Scheidsrechter Toon van der Bend vond het toen welletjes en floot na achtentachtig minuten af. 0-5.

Conclusie: De eerste helft krijgt een negen en de tweede net een zes. Volgende week is het de wedstrijd van de revanche, Dan komt Charlois SV op bezoek waar in de uitwedstrijd met 4-0 werd verloren. Dus DSVP heeft wat goed te maken.

Redactie: Henk Brink
Foto’s: Richard de Niet

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten