Ook 2e bekerwedstrijd prooi voor FC Westland

De zaalvoetballers van FC Westland zijn weer een ronde verder in de landelijke beker. Door een snelle 4-0 voorsprong werd opponent White Stones overdonderd. De ploeg uit Egmond aan Zee kwam in het vervolg van de 1e helft nog wel gevaarlijk terug tot 4-3. Maar na een spannende 2e helft wist FC Westland met 5-3 te winnen. Een topper uit de Eredivisie zou nu zo maar de tegenstander kunnen worden voor de ploeg van coach James Dhanai in de volgende ronde.

FC Westland is momenteel beter op dreef in de bekerwedstrijden dan dat het in de competitie is. In de 1e ronde won het van ZVG/Cagemax een van de koplopers in de 1e Divisie B, en nu trof FC Westland in White Stones de huidige koploper in hun eigen 1e Divisie A. Enige weken geleden verloor een incompleet FCW nog met 3-2 van deze ploeg op bezoek in Egmond aan Zee. FC Westland kwam dus voortvarend uit de startblokken en overdonderde de Noord Hollanders volledig. In 11 minuten zuivere speeltijd stond er een 4-0 voorsprong op het scorebord. Het weer in ruime mate opgekomen publiek ging er eens goed voor zitten, maar zag de degradant uit de Eredivisie terug komen tot 4-3, toen de westlanders de teugels iets lieten vieren en aanvallend de mooiste kansen om zeep hielden.

Na de pauze bleef het lange tijd spannend, aan FC Westland zijde stond keeper Barry Botman weer de nodige tegentreffers in de weg en de Noord Hollandse sluitpost was na de snelle 4 tegentreffers ook veelal een sta-in-de-weg. 6 minuten voor tijd moest hij echter het antwoord schuldig blijven toen Nabil Hadiu de 5e binnen schoot voor de thuisploeg. Het sein voor White Stones om va-banque te gaan spelen. De keeper werd ingewisseld voor een extra veldspeler. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden kwam FC Westland dit nu zonder problemen door en kwam het feestje voor FCW na afloop eigenlijk te laat op gang omdat er eerst nog een onnodig opstootje gesust moest worden. Voor FCW scoorden Karam Boukhari,Aimen Said, Nabil Hadiu en Faical Amheye allen 1 maal. Komende vrijdag gaat FC Westland op bezoek in Warmenhuizen bij VIOS’79. De 28e speelt FCW dan weer thuis. Het Vennewater uit Heiloo is dan de tegenstander. De aftrap is dan om 21:30 in de Verburchhal in Poeldijk.

Redactie en foto’s: FC Westland