ODB wint uit bij LSVV’70

Op een onverwachts mooie zaterdag speelde ODB haar tweede bekerwedstrijd van het seizoen uit tegen de Leidse Studenten Voetbal Vereniging op Sportpark Kikkerpolder. Na vorige week 2-2 te hebben gespeeld tegen Graaf Willem II VAC, was het zaak vandaag te winnen van LSVV om nog door te kunnen gaan in de beker.

Vanaf moment één was duidelijk wat de tactiek van beide ploegen was, ODB mocht de bal hebben, LSVV gokte op de lange bal vanuit de keeper. ODB had op het stroeve veld zo nu en dan moeite om het tempo hoog te houden om zo het wat oudere elftal kapot te spelen. Gelukkig gaf ODB met wederom het sterke centrale duo Boer en Swiers niks weg.

Vlak voor rust was het een opleving van Timo Tuin, die bij een korte corner een verdediger verschalkte en de bal kiezelhard in de winkelhaak schoot. Zo kwam er net voor rust de terechte 0-1 tussenstand op het bord.

Na rust probeerde LSVV iets vroeger druk te gaan zetten om zo iets te forceren. In principe lukte dit niet en speelde ODB zich er vrij gemakkelijk onderuit en was het wachten op de 0-2. Na een eerste speldenprik waar Bas nog handelend op kon treden, werd het vijf minuten later spannend toen Kevin Boer aan de noodrem trok en de rode kaart getoond kreeg.

Waar verwacht werd dat LSVV in de laatste twintig minuten hierdoor iets zou kunnen bewerkstelligen, viel drie minuten later de 0-2 binnen. Een geweldige voorzet van Jaouad Bouyaouzan werd sterk binnengekopt door Matthew de Pauw. Na deze goal werd LSVV niet meer gevaarlijk en kon ODB met tien man de overwinning eenvoudig over de streep trekken.

Volgende week speelt ODB uit om 13:30 bij Quick Zaterdag 1, graag tot dan!