ODB op de valreep naast Quintus

ODB – Quintus 1-1 (0-1)

Op deze mooie voetbaldag op ODB waar na een lange regenbui de zon doorbrak om 15:00 kon er onder geweldige omstandigheden en met goede support langs de lijn worden afgetrapt.

Quintus had in de eerste drie wedstrijden 1 gelijkspel, 1 nederlaag en 1 winstpartij geboekt. ODB stond voor aanvang van de wedstrijd virtueel op dezelfde score. Een wedstrijd die voor beide ploegen dus belangrijk is om naar boven of naar onder te moeten gaan kijken.

ODB begon sterk aan de wedstrijd en kreeg kans na kans. Zoals wel vaker de laatste wedstrijden was scoren weer een groot probleem voor de Haagsche ploeg. Kansen waren niet besteed aan Michael Dirksen, Matthew de Pauw en Milos Miljanovic. De keeper van Quintus had een heerlijke middag want alle ballen gingen of naast, of waren niet dusdanig goed ingeschoten dat hij tot het uiterste moest gaan. Een minuut voor rust kreeg ODB de spreekwoordelijke deksel op de neus. Een vrije trap van 20 meter ging dwars door de muur van ODB heen en Bas Swillens kreeg zijn hand er niet meer genoeg achter: 0-1.

De tweede helft moest ODB verder zonder Michael Dirksen die bij een botsing een hersenschudding en een gebroken oogkas opliep (heel veel sterkte namens iedereen die ODB een warm hart toe draagt) en ook zonder Desley Zwiers, die een liesblessure op liep. Salim Azdoud en Rick Hakkaart vulde deze plekken goed op en ODB bleef de tweede helft het meest in balbezit, maar creëerde wel minder dan in de eerste helft.

Quintus loerde op de counter omdat ODB natuurlijk moest komen. Een doelpunt van Quintus werd vanwege buitenspel nog afgekeurd, maar verder had ook de ploeg uit Kwintsheul weinig kansen. ODB werd nog twee penalty’s onthouden en zo hadden beide ploegen dus iets aan te merken op de leiding.

Gesteund door de trouwe supporters van ODB drong de Haagsche formatie van Patrick Demmers aan om de gelijkmaker te realiseren. Deze viel ook in de 89ste minuut. Een lange bal van Kevin Boer werd knap verlengd door Jordi Mulder. Jerry Hogeboom schatte deze bal het beste in en wipte de bal over de lange benen van de doelman van Quintus.

Zo pakte ODB een meer dan verdiend punt thuis tegen de sterke formatie van Quintus. Volgende week is een vrij weekend, wel oefent ODB dinsdag tegen Duindorp. Graag tot dan!

Nogmaals veel sterkte gewenst aan Michael Dirksen.

Redactie: Bas Swillens
    Foto’s: Elaine Verbaan-Mulder