ODB denkt aan het publiek en houdt het onnodig lang spannend tegen Semper Altius

Zaterdag 24 september stond de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma voor ODB, met de uitwedstrijd bij Semper Altius. Semper  had in de bekerrondes drie kleine nederlagen geleden, ODB had gewonnen, verloren en gelijkgespeeld en ging dus met een iets beter gevoel deze eerste wedstrijd in. Vanaf minuut 1 was ook duidelijk waarvoor de Haagse ploeg was gekomen: 3 punten.

Met constante druk van ODB de eerste paar minuten duurde het niet lang voor de 0-1 viel. Bij een balverovering op het middenveld werd Jordi Mulder diep gestuurd. Hij kon zelf richting de goal maar koos (zeker achteraf gezien) voor een betere oplossing door de bal strak voor te leggen op de meegelopen Timo Tuin. Deze kon rustig binnenschuiven in een vrijwel leeg goal (iets wat later deze wedstrijd nog knap lastig bleek voor velen). Zo kon ODB na vijf minuten met een snel doelpunt op zak lekker verder voetballen. Gedurende de tien minuten die daarop volgde reeg ODB de kansen aaneen. Ballen vanaf de 5-meterlijn waren niet besteed aan Jordi Mulder en Michael Dirksen, de meer dan verdiende 0-2 moest uiteindelijk vallen uit een halve voorzet van Ilker Sahin, die de bal vanaf de zijlijn zo bij de tweede paal binnen lepelde over de keeper heen.

Na 25 minuten, 0-2 en een lading kansen nog gemist, verwacht je dat Semper Altius toch wat meer druk gaat zetten. Door goed spel van achteruit door het centrale duo Kevin Boer en Desley Swiers, die samen spelen alsof ze dit al jaren doen, kwam Semper niet aan de bal en was het enige schot op doel van Bas Swillens een vrije trap van 30 meter die rustig op hem af rolde.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, grote kansen van Michael Dirksen, Jordi Mulder, de ingevallen Matthew de Pauw, Timo Tuin en Milos Miljanovic, plus twee niet gegeven penalty’s hadden ervoor kunnen zorgen dat ODB hier met een monsterscore van het veld had kunnen lopen, maar door doelpunten van Michael Dirksen (afgevallen bal stijf in de kruising) en Milos Miljanovic (afstandsschot in de korte hoek) liep ODB wel uit naar 0-4. Twee minuten voor tijd viel een lange bal van Semper Altius nog goed achter de na alle wissels gewijzigde achterhoede en maakte Tekin Aytekin de eretreffer voor de Rijswijkse ploeg.

Al met al een goede pot van ODB, waar het afmaken van kansen nog wel eens te wensen overlaat, maar het veldspel er vandaag goed en verzorgd uitzag. Volgende week de Alberda-derby voor het eerst als officiële wedstrijd tussen twee zaterdagstandaardelftallen. Er wordt een groot feest verwacht en georganiseerd, dus u bent van harte welkom op Sportpark Alberda!

Redactie: Bas Swillens
    Foto’s: Elaine Verbaan-Mulder