september 26, 2022

Nootdorp pakt ‘eindelijk’ felbegeerde hoofdprijs DUNO-toernooi

Nootdorp heeft ‘eindelijk’ de felbegeerde hoofdprijs van het DUNO-toernooi gepakt. De eersteklasser hield op de slotdag TAC’90 op 3-3 en dat resultaat was uiteindelijk voldoende voor de toernooiwinst. “We doen hier al zoveel edities mee,” zei assistent-trainer Dick Sloos blij met de beker in handen, “dan is het zo fijn als je ook eens wint. Zeker op een prestigieus toernooi als dit.”

Dat aansprekende evenement is vernoemd naar Cees IJspelder sr., de oud-voetballer van Holland Sport en later speler en trainer van DUNO. Een voetbalmens dat tot de verbeelding spreekt, zo stelde ook Rob Pronk van De Haagse Voetbalhistorie die was gevraagd om de prijsuitreiking te doen. “Cees speelde voor duizenden mensen op Houtrust – als hij nu had geleefd was hij multimiljonair geweest,” aldus Pronk die vlak voor zijn overlijden de gewaardeerd DUNO-clubman nog interviewde. “Hij was te vroeg geboren.”

Nootdorp won dus, voor Westlandia (tweede) en Die Haghe. Het was het resultaat van vier prachtige toernooivoetbaldagen met een heerlijk verlopen zaterdag vol spannende duels. Uitslagen: Nootdorp-TAC’90 3-3, DUNO-Die Haghe 0-4, Scheveningen-Quick 2-2 en Westlandia-BVCB 4-1. Op die voetbaldag was er grote waardering voor de arbitrale trio’s die ook in de warmte hun uitstekende scheidsrechterswerk deden. Speciale pluim voor de arbiters Broekhuizen en Westhoff die door een late afzegging zowel een wedstrijd floten als vlagden, samen met hun derde assistent. Lof!

Extra aandacht trok natuurlijk het affiche tussen Scheveningen en Quick, tweede divisionist tegen derde divisionist, wedstrijd van de Haagse grootmachten. Scheveningen kwam op voorsprong, Quick egaliseerde en kwam op voorsprong, maar uiteindelijk werd het via een strafschop 2-2. Scheidsrechter Wolf leidde dit duel met zijn assistenten bekwaam. 

DUNO-Die Haghe 0-4. Doelpunten: Noa de Jong (2), Roy van der Ven, Desley Koegler.
Nootdorp-TAC’90 3-3. Doelpunten Nootdorp: Jeremy Burke, Joey van Maaren, Joshua Steenvoorden. TAC’90: Geryon Alberto (2), Kishen Kanhai.
Westlandia-BVCB 4-1. Doelpunten Westlandia: Marcel van der Zalm, Ouanis Kellouh, Zion Vallies, Aaron Boshie. BVCB: Ferdi SInar.
Scheveningen-Quick 2-2. Doelpunten Scheveningen: Michael de Niet, Freek van Eijk. Quick: Frank van der Heiden, Nabil Haddadi.


Eindelijk! Dick Sloos neemt namens Nootdorp de beker in ontvangst uit handen van Rob Pronk (De Haagse Voetbalhistorie).

Nootdorp2.jpg
Prijswinnaar Dick Sloos temidden van Joop IJspelder, zoon van Cees, en DUNO’er John Kind, Rob Pronk en DUNO’er Jan Ponsen.


Aandenken voor Rob Pronk voor zijn voetbalmuseum, uit handen van Joop IJspelder.

Nootdorp4.jpg
Tweede prijs: Westlandia.

Nootdorp5.jpg
Derde prijs: Die Haghe.

Foto’s Ingmar Schilte

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten