Nipt verlies voor Mazzelstars Vrouwen in Zwolle

Vrijdag 17 maart mochten de vrouwen van Mazzelstars naar Zwolle om daar tegen Exstudiantes Zwolle/ Schuurman Bouwadvies te spelen. Een wedstrijd waar voor beide teams wat te winnen valt. Zwolle is in achtervolging van de nr 1 Drs. Vijfje. En Mazzelstars strijd voor behoud in het eerste jaar Eredivisie en staat momenteel 3de, maar andere teams komen dichterbij.

De teams hebben twee keer eerder tegen elkaar gespeeld(allebei de keren in Zoetermeer), de eerste wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door Mazzelstars, de tweede wedstrijd werd door een enorme off day van Mazzelstars gewonnen door Zwolle met maar liefst 0-6.
Dus deze 3de wedstrijd was er een waar het zeker spannend zou gaan worden.

Om 20.30 uur werd er afgetrapt en Mazzelstars ging direct snel van start en maakte het spel. Dit zorgde in de 8ste minuut voor het eerste doelpunt. Een schot werd door de Zwolse keepster tegengehouden maar Iris Cocx zette goed druk op de keepster en kon zo de 0-1 binnentikken. Blijdschap bij Mazzelstars. En daarna kreeg Mazzelsatrs nog een aantal kansen. Maar Exst. Zwolle / Schuurman Bouwadvies ging ook beter spelen en dat zorgde ook voor kansen voor hen. In de 15de minuut krijgt Jennieke de Pater -.van der Pol een gele kaart doordat zij Paulien Otter van achter aantikt op het moment dat ze richting het goal loopt. Het is daarna dezelfde Jennieke de Pater -.van der Pol die door een 1-2 met Judith Frijlink de 1-1 scoort (18′).  En net in de laatste minuut voor de rust (’20) kan Anoek Bourgonje scoren uit een counter nadat Mazzelstars aanviel maar de bal verloor op het middenveld. Dat is niet echt lekker de rust in gaan, want dat betekent dat Zwolle de 2de helft anders zal starten.

Na een peptalk van de coach, gaat Mazzelstars weer vol vertrouwen het veld op. Het is Zwolle dat opeens tempo gaat maken en hoger gaat spelen. Zij willen nog steeds de achtervolging op Drs Vijfje inzetten dus zetten alles op alles om te winnen. Zwolle heeft de eerste 10 minuten de overhand en maakt het spel. Diverse kansen, maar gelukkig staat de verdediging goed, keept Lindsay Maaskant weer super goed en staat de paal ook nog eens in de weg. Romy Snell krijg nog een mooie kans, maar de keepster staat net goed. Ook Ghizlan Abdellaoui is dichtbij, maar legt ‘m af terwijl ze beter zelf had kunnen schieten. En dan is het in de 33ste minuut Susan v/d Berg die haar duel wint en goed doorzet. En de bal naar Paulien Otter schiet, die haar kans ruikt en de bal achter de keeper kan schieten en haar eerste Eredivisie doelpunt maakt 2-2! De wedstrijd is spannend.
Helaas is het in de 35ste minuut Judith Frijlink die de 2-3 scoort uit een rebound nadat Lindsay Maaskant de eerste doelpoging kon keren, maar helaas de tweede niet meer. Daarna is Mazzelstars nog een paar keer heel dichtbij, maar stuit op de paal en keeper. Hierdoor blijft de stand 2-3 en blijven de punten in Zwolle.

Mazzelstars staat nog steeds 3de, maar andere teams komen dichterbij.
Vrijdag 24 maart speelt Mazzelstars Vrouwen tegen Middelburg in eigen huis om 20.30 uur, sporthal De Veur in Zoetermeer.