Niels van Wingerden keert terug bij S.V. Honselersdijk

De voetbalcarrière van Niels van Wingerden begon in het plaatselijke dorp bij S.V. Honselersdijk in de F’jes (JO09). Niels: “Mijn trainers waren Trudie van Giesen en Moek van der Meer”. Na 2 seizoenen bij S.V. Honselersdijk werden zijn talenten al vroeg opgemerkt door de scouts van de huidige landskampioen Feyenoord. Hier beleefde Niels verschillende hoogtepunten zoals het spelen van buitenlandse toernooien, kampioensschappen en het winnen van de beker met de JO09. “Ik heb in deze periode training gehad van Gaston Tautment en Urich van Gobbel en speelde samen met huidige 1ste elftal speler Antino Milambo”. 

Na 9 seizoenen verruilde Niels de Rotterdamse havenclub voor ADO Den Haag. Het eerste jaar werd vroegtijdig stopgezet door de pandemische omstandigheden en het 2de tevens laatste seizoen verliep niet naar verwachting. Dit deed hem besluiten om afgelopen seizoen de overstap te maken naar R.K.V.V. Westlandia O21. “Mijn ambitie is om op een zo’n hoog mogelijk niveau te voetballen”.

Deze ambitie gaat de 19-jarige rechtsback vanaf volgende seizoen samen najagen met zijn oude club S.V. Honselersdijk. Hiermee keert Niels terug bij de vereniging waarbij zijn vader Thomas van Wingerden lid is van “De Club van Honsel” met zijn bedrijf VHE Honselersdijk. “Het familiebedrijf opgericht door mijn opa Jan van Wingerden, is gespecialiseerd in vloerverwijdering, vloerrenovatie en sloopwerken”. Op dit moment verkeerd Niels in een tussenjaar en is werkzaam bij z’n vader. “Volgend schooljaar start ik met de HBO opleiding Commerciële Economie in Rotterdam”.

Bij selectie van S.V. Honselersdijk komt Niels verschillende bekenden tegen. “Ik heb met Steyn de Bruijn samengespeeld en ben bevriend met Luca van Zanten”. Niels heeft zich gespecialiseerd als rechtsback met als sterke eigenschappen 1 tegen 1, snelheid en fysiek. Daarnaast doet Niels graag mee met de aanval, overlapt en voetbalt graag vooruit.

De ambiteuse Niels heeft zin om te voetballen bij S.V. Honselersdijk en wil veel wedstrijden in het 1ste elftal gaan spelen op een zo’n hoog mogelijk nieau. “Hoe hoger hoe beter, op termijn 4de divisie zou mooi zijn”, aldus Niels.

Wij heten Niels van harte welkom terug op het oude nest en kijken ernaar uit om hem in ons mooie oranje shirt zijn ambities waar te zien maken!

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten