Nico Mos in gesprek met Lucas Kraaijenbrink van Quick JO /14-1. “‘Ik was afgelopen week op stage bij de Italiaanse club Palermo

Nico Mos

Lucas Kraaijenbrink (13) , de zoon van de legendarisch doelman Dave Kraaijenbrink, is als keeper in beeld bij tal van (top) clubs. Hij speelt momenteel bij Quick, maar of dit lang zal gaan duren? Lucas doet zelf zijn verhaal.

“Ik ben Lucas, 13 jaar en speel bij Quick”, is kort maar krachtig de voorstelling van doelman Lucas Kraaijenbrink. Lucas speelt momenteel bij Quick JO/ 14-1, maar hoe lang nog is de vraag. “Afgelopen week mocht ik op stage komen bij de Italiaanse club Palermo. Dinsdag zouden we gaan trainen, maar die training werd afgelast door de storm. Op woensdag heb ik daar lekker twee uurtjes getraind. Ik mag terugkomen in het nieuwe jaar voor een vervolgstage van een week en dan zie we verder, maar dat is sowieso positief. ‘Hoe je bij Palermo terecht ben gekomen?. Lucas: “Ik ben daar terechtgekomen door mijn oude keeperstrainer Arben Kasolli, die heeft mijn naam laten vallen bij Palermo. Hij traint zelf in Albanië”.

Excelsior

‘Hebben er nog clubs uit Nederland gereageerd? ”Ik mag in januari op stage bij Excelsior en misschien nog andere clubs”. En ADO? Nee, van ADO heb ik nog niets gehoord, alleen het gerucht dat ik daar wel op een lijst sta. Excelsior was al heel snel met de uitnodiging en die wilde eigenlijk dat ik in november al kwam, maar dat mocht niet van Quick. In ieder geval niet voor 1 januari”. Lucas keept als sinds zijn 5e jaar en is ooit begonnen bij RKDEO. “Na RKDEO ging ik naar DHC en vervolgens naar Quick”. Zijn sterke punten als keeper zijn: meevoetballen, reflexen en één tegen één. “Alleen coachen kan beter. Ik praat nog (te) weinig. Aan de andere kant luistert de defensie niet naar mij. Op dit moment draaien we even niet zo goed, maar we moeten er het beste van zien te maken, elke wedstrijd weer”.

Top seizoen

“Vorig jaar beleefde ik een topseizoen, want toen speelde ik nog in JO/ 13-1 en speelden we tegen allemaal Betaald Voetbal clubs. Dat was ook één van de reden dat ik naar Quick ben gegaan. Quick vroeg mij of ik hier wilde gaan keepen. Quick kwam toen uit in de 1e divisie Landelijk. Heb toen ook stage gelopen bij PSV in juni. PSV wilde mij niet, omdat ik geen PSV keeper zou zijn”. ‘Hoe kwam je bij PSV terecht? ”Ik werd in juni uitgenodigd voor maar één training. De week ervoor speelden we hier tegen PSV. Die werd verloren weliswaar met 4-1, maar toen keepte ik blijkbaar heel goed. Ik mocht één training komen, maar juist begon het toen te onweren. Toen mocht ik nog een keer komen, maar de leiding vond het niet goed genoeg, om me naar PSV te laten komen. Het mooie was dat de spelers daar zeiden: we hopen dat je komt., want je bent beter dan onze keeper. Uiteindelijk was ik net niet goed genoeg om me naar PSV te halen, ook omdat de afstand te groot is. Die competitie vorig jaar was top. We wonnen tweemaal van Ajax, we wonnen van Feyenoord ( vriendschappelijk), Volendam gewonnen, Emmen en de Graafschap als ook Spartaan’20, allemaal gewonnen. Dus op Alphense Boys en Spartaan’20 na alleen maar profclubs”. Lucas favoriete keepers zijn: Noppert en Neuer.

Prof worden

“Ik heb eigenlijk maar één echte wens: Profvoetballer worden”, spreekt Lucas zich duidelijk uit. “Daarom hoop ik dat het in Italië doorgaat, al is het alleen maar om ervaring op te doen. Ik zal daar dan in JO/15-1 komen te spelen. En van dat team spelen er vier in het Italiaanse elftal. Dus best wel niveau. Ik hoop begin januari terug te keren voor een tweede stage, ook omdat ik later in januari driemaal naar Excelsior op stage moet”. Lucas gaat naar school op het Stanislav College in Pijnacker en kan huiswerk en training goed managen. Hij traint driemaal bij Quick en krijgt eenmaal keeperstraining van Boy de Jong op het veld bij DHC. Lucas gaat wel werken aan zijn verbeterpunten en hoopt op een topjaar 2023.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten