Nagekomen verslag: Verburch beloont zichzelf niet

Afgelopen zaterdag stond op de eerste winterdag van het jaar de derby Verburch – KMD op het programma. Een jaarlijks terugkerende Westlandse derby waar er met strijd al een hoop gewonnen kan worden.

Op een vrij druk sportpark werden de toeschouwers getrakteerd op een leuke open wedstrijd waar er menig fout gemaakt werd. De eerste helft begon aan beide kanten rommelig, de duels werden op het middenveld gespeeld en beide teams konden niet gevaarlijk worden. Een goede leidende scheidsrechter zorgde ervoor dat er niemand over de schreef ging en dat de duels hard maar fair gespeeld werden. Toch was het plotseling Verburch dat op een 1-0 voorsprong kwam. Na goed combinatie spel aan de linkerkant tussen Ilhan Senturk en Shane Bruinen kon Shane Bruinen de bal in de verre hoek schuiven. KMD was na het doelpunt compleet van slag, en kon Verburch snel uitlopen naar 3-0 door doelpunten van Vince van der Knaap en Serkan Tuzlacik. Helaas zoals vaker dit jaar is Verburch niet in staat om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. In de 45e minuut zorgde KMD voor de verassende 3-1. Een flinke opsteker voor de bezoekers, die daardoor uiteindelijk met een goed gevoel de rust in gingen.

Hoe sterk Verburch de eerste helft gespeeld had, hoe matig dat de tweede helft was. We gingen rusten met 3-1 maar vanaf minuut 1 in de tweede helft voelde je zeker de 3-2 maar uiteindelijk ook de 3-3 aan komen. Verburch kon zelf niet meer gevaarlijk worden en het was KMD dat het veld overwicht had. Uiteindelijk floot de scheidsrechter bij een 3-3 stand af en zal KMD dit gevoelsmatig meer als een overwinning zien.

Volgende week de kans om ons te revancheren tegen het altijd lastige Te Werve, tot dan!