Nagekomen verslag: BVCB 1 niet verder dan gelijkspel tegen SHO 1

Foto’s Ronald Kroos fotografie. Meer foto’s vindt je hier https://www.ronaldkroosfotografie.nl/voetbal/bvcb-1/bvcb-1-sho-1/

Op de koudste zaterdag van dit jaar moesten de mannen van trainer Dick Boereboom proberen de punten aan het Sporthoekpad te houden.

Tegenstander was SHO uit Oud Beijerland, die voor de wedstrijd in de stand van de 1e klasse C exact gelijk stonden.

Het was voor beide elftallen al even geleden dat er een winstpartij was behaald, dus was het zaak, ondanks dat BVCB pas 1 wedstrijd verloren had, om een keer te winnen om niet direct achterom te hoeven kijken.

BVCB, met Blom en Sinar op de vleugels en de Rooy in de spits, begon sterk aan dit duel en dat leidde al vroeg tot een aantal hele en halve kansjes.

Zo brak Blom al in de 1e minuut door, maar vergat de bal door te geven aan de Rooy.

In het vroege vervolg kwam een voorzet van Blom net niet goed bij Vrijenhoek en een voorzet van Sinar kon net niet goed worden geraakt door de Rooy.

Daarbij moet worden aangegeven dat de lange passes van Holllenberg in deze fase goed aankwamen.

SHO was vooral gevaarlijk met een aantal steekpasses door de Hoekse verdediging, die net niet aankwamen, en dat leidde tot een eerste schot op het doel van van Ewijk in de 18e minuut.

SHO leek het achterin wat beter onder controle te krijgen, zodat er niet veel meer voor de doelen gebeurde. In de 40e minuut omzeilde SHO de buitenspelval en was er een behoorlijke kans voor Schouten van SHO die het doel echter (veel) te hoog zocht.

Hierna was er nog een schot over van Blom en kwam een voorzet van Blom net niet goed bij Sinar.

In de 2e helft kwam BVCB wederom goed uit de kleedkamer.

Uit een corner van Blom kon Hollenberg de 1-0 inschieten in de 49e minuut.

Toch bleef SHO af en toe gevaarlijk en na balverlies van Blom was er een kans voor Angel Queijo, die er niet in slaagde om van Ewijk te passeren. SHO wisselde Vermaat voor El Harti die nog van zich zou doen laten spreken.

In de 63e minuut raakte Blom uit een goede aanval de paal.

In de 67e minuut kopte deze El Harti hard op het doel van BVCB maar van Ewijk wist deze bal te keren en de rebound kwam recht in zijn handen.

De zichtbaar vermoeide Sinar werd vervangen door Luijando en juist daarna was het SHO wat de gelijkmaker wist te scoren. De Pender wist in de 77e minuut de bal nog juist voor de achterlijn te achterhalen en uit diens voorzet kon El Harti eenvoudig binnentikken.

Beide ploegen probeerden het nog om de winst te pakken. Zo schoot Pieters via de vingers van Van Ewijk op de paal en schoot de Hoog voor BVCB een vrije trap rakelings over de kruising.

SHO wisselde nog Schouten voor Snoek en BVCB wisselde Blom voor Barg. Er waren nog een paar kansen maar na iets meer dan 90 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter Groenendijk, die de kaarten op zak kon houden, voor het einde.

Uiteindelijk was het voor beide ploegen die wilden voetballen een terechte puntendeling, en de toch in behoorlijk getale opgekomen toeschouwers zochten snel de warmte van de kantine op waar het gezellig druk was.

Opstelling BVCB: van Ewijk, Feijen, de Groot, E. Blom (Barg), Vermeer, Vrijenhoek, R. Blom, Hollenberg, de Rooy, Sinar (Luijando), de Hoog.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten