Voorbeschouwing nacompetitie 3e klasse en 4e klasse en 4e klasse en 5e klasse.

Nacompetitie 3e en 4e klasse Ronde 1

OHVV – FC Zoetermeer
FC Zoetermeer bereikte door een 4e plek de nacompetitie en treedt in de eerste ronde aan tegen OHVV uit Oudenhoorn, behorend bij de gemeente Hellevoetsluis. FC Zoetermeer is al druk doende met volgend seizoen en lijkt een selectie te krijgen die in de 3e klasse niet zou misstaan. OHVV werd afgelopen seizoen 10e in de 3e klasse D.

VDL – BMT
BMT gaat op bezoek bij VDL Maassluis en zal er meteen moeten staan. VDL, een sleeping giant zal er alles aan doen de volgende ronde te bereiken.

Laakkwartier – SJZ
De negatieve verrassing dit seizoen was Laakkwartier. De ploeg wist zich te plaatsen voor de nacompetitie, nam afscheid van trainer Roel Zandbergen maar verloor toch de laatste twee duels van het seizoen. Tegenstander SJZ werd 3e in de 4e klasse A achter Zevenhoven en BSC’68 en dat was het hoogst haalbare. Laakkwartier zal meteen er moeten staan en laten zien dat het niet in de 4e klasse thuishoort.

Te Werve Rohda ’76
Te Werve kent een ronduit slecht seizoen. De ploeg zakte steeds verder weg, had een kleine opleving maar zag nacompetitie als het hoogst haalbare. Tegenstander Rhda ’76 werd 4e in de 4e klasse B en zou een niet onoverkomelijke horde moeten zijn voor de Rijswijkers.

Stompwijk ’92 – VV Maasdijk
Stompwijk’92 kende een zeer goede eindsprint maar wist pas op de laatste speeldag nacompetitie voor behoud veilig te stellen. Een absolute hoofdprijs voor de ploeg na het dramatische begin van competitie. Maasdijk eindigde de competitie ook in absolute topvreugde. Het pakte de 3e periode en lijkt klaar voor een terugkeer naar de 3e klasse.

FC Maense – Vredenburch
En weer staat dit duel op het programma, net als vorig seizoen, toen ook nacompetitie. Vredenburch pakte de 3e periode en lijkt meer dan ooit klaar voor een stap naar de 3e klasse. Het zal zich dan het technisch vaardige FC Maense moeten knokken dat in de zeer sterke 3e klasse C ternauwernood rechtstreekse degradatie wist te vermijden.

ASCWMeerburg
BTe WerveRohda ’76
CFC MaenseVredenburch
DOHVVFC Zoetermeer
EStompwijk ’92Maasdijk
FLaakkwartierSJZ
GCVC ReeuwijkPerkouw
HVDLBMT
IWFBGroeneweg
JRotterdam UnitedGHVV ’13

Tweede ronde

TWEEDE RONDE (10 JUNI)*
1BSC’68 Winaar SCW – Meerburg
2Zwammerdam Winnaar Te Werve – Rohda ’76
3GDA Winnaar FC Maense – Vredenburch
4IjVV De ZwerversWinnaar OHVV – FC Zoetermeer
5Hermes DVSWinnaar Stompwijk ’92-Maasdijk
6sGravendeelWinnaae Laakkwartier SJZ
7OegstgeestWinnaar CVC Reeuwijk – Perkouw
8HoutwijkWinnaar VDL – BMT
9CharloisWinnaae WFB – Groeneweg
10Excelsior ’10Winnaar Rotterdag United – GHVV’13
FINALES (17 JUNI)*
Winnaar 1winnaar 7
Winnaar 2Winnaar 8
Winnaar 3Winnaar 9
Winnaar 4 Winnaar 10
Winnaar 5Winnaar 6

Nacompetitie 4e en 5e klasse start 2 juni 2023

VCS – Quick
VCS lukte het niet zich veilig te spelen in de 4e klasse C. De ploeg begon met torenhoge ambities aan het seizoen, nam afscheid van trainers Domingos en Vaz en zal nu tegen Quick vol aan de bak moeten. Quick debuteerde met een prima seizoen in de 5e klasse van het zaterdagvoetbal. Met goed voetbal wist het tot lang mee te doen om de titel.

RAS – KSD Marine
RAS kon nacompetitie niet vermijden ondanks een aantal prima wedstrijden in het tweede deel van de competitie. KSD Marine speelde al het hele seizoen in de onderste regionen, wist rechtstreekse degradatie te voorkomen en is al druk bezig met volgend seizoen. Een langer verblijf in de 4e klasse zou dan ook meer dan welkom zijn.

ALSVV ’70football Factory
BCabauwZwanenburg
CVCSQuick
DNOC KralingenMoordrecht
EBZC ZuiderparkPernis
FFC VlotbrugMelissant
GWoubruggeStolwijk
HRASKSD Marine
IEgelantier BoysFortuna Be Quick
FINALES (10 JUNI)*
NNBWinnaar Woubrugge – Stolwijk
GSC EsdoWinnaar RAS – KSD Marine
SimonshavenWinnaar Egelantier Boys- Fortune Be Quick
Winnaar LSVV ’70 – Football FactoryWinnaar Cabauw – Zwaneburg
Winnaar VCS – QuickWinnaar NOC Kralingen – Moordrecht
Winnaar BZC Zuiderpark – PernisWinnaar FC Vlotbrug – Melissant
Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten