MVV’27 te laat op dreef bij Verburch

Je hebt van die wedstrijden van MVV ’27 waarbij er te weinig valt te genieten. Dit was er eentje van, want de Maaslandse equipe speelde de eerste ruim vijftig minuten veelal slordig en met veel te weinig passie. Het restant van het duel zag het een stuk beter uit, maar in die periode creëerde men vervolgens te nauwelijks kansen om nog een deling af te dwingen.

Dat de bezoekers niet scherp begonnen leverde gelukkig nog net geen snelle treffer op voor Verburch. Net voor de eigen zestien kon men ternauwernood in de eerste minuut ten koste van een vrije trap de rem zetten op de allereerste Poeldijkse aanval. De trap van Vince van der Knaap ging maar net naast het doel van Mark van Barneveldt. Diezelfde schutter zag even later zijn schot na een voorzet van Miquel van Dijk geblokt worden door een Maaslandse verdediger. MVV ’27 zou daarmee toch wakker geschud moeten zijn.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam men weliswaar iets beter in het spel, maar kon het voorin nauwelijks potten breken. Zo liet de mee opgekomen Wijnand van der Schee een schot los dat eenvoudig gekeerd kon worden door Verburch-doelman Boy Zuijderwijk.

In de 34e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Volgens scheidsrechter Kerkhof hield Mark van Barneveldt de bal enkele seconden te lang in zijn handen tegenover de zes die toegestaan zijn. Afijn, de vrije trap net binnen de zestien werd door Dylan Boere breed gelegd en Vince van der Knaap haalde doeltreffend uit (1-0). De leidsman had daarmee ongetwijfeld gelijk, maar deze regel wordt niet of nauwelijks beoordeeld en daarmee kwam deze beslissing hard aan.

Het leek of MVV ’27 het spel na de rust wilde doorzetten, want weer rommelde men in de eigen defensie en gaf men Vince van der Knaap in minuut 51 een eenvoudige kans om zijn tweede van de middag te maken (2-0).

Toch hadden Maaslanders deze tegentreffer kennelijk nodig om wakker geschud te worden. De juiste inzet en concentratie kwamen terug en men zette de thuisploeg onder druk. Het had al snel succes, want in de 56e minuut gaf Dennis Louter de voorzet en kon Rick Zwaard recht voor het doel beheerst afronden (2-1).

Het leek weer een echte wedstrijd te worden en MVV ’27 deed er alles aan om ’n volgende treffer af te dwingen. Met nog enkele verse krachten erbij, Lourens van Rooijen en Jesper Baak, verhoogde men de druk op Verburch. Je kon niet spreken van heel goed voetbal, maar de wil was weer terug. Echter, verder dan een schot van Jaco Buijnink recht op doelman Boy Zuiderwijk zou men niet komen.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Bouke Schippers.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt, Michael Berrevoets, Nick van Santen (Jesper Baak), Jaco Buijnink, Wijnand van der Schee, Cas van der Hoeven, Luuk van Strijen (Bret Rhijnsburger), Dennis Louter (Lourens van Rooijen), Bouke Schippers en Loyd Rhijnsburger (Rick Zwaard).

Promotie/degradatie 3e klasse A t/m D

• De kampioenen promoveren naar de 2e klasse van het zaterdagvoetbal.
  • De periodekampioenen spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de nummers 9,10 en 11 van de 2e klasse D, E en F een nacompetitie voor twee plaatsen in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal.
  • De nummers 9, 10 en 11 spelen volgens een vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 4e klassen een nacompetitie voor vijf plaatsen in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal.
  • De nummers 12 en 13 uit de 3e klasse B en de nummers 12, 13 en 14 uit de 3e klasse A, C en D degraderen naar de 4e klasse van het zaterdagvoetbal.

Redactie: Gerard Jordaan