MVV’27 spaart Te Werve

In Rijswijk kwam MVV 27, op bezoek bij Te Werve, aan een op zich mooie overwinning. Echter men maakte het zichzelf moeilijk in de tweede helft door een lange periode de bal aan de thuisclub te laten zonder daar iets tegen te doen. De concentratie en scherpte leken het zo nu en dan af te weten, zodat trainer Marcel van Wieren lange tijd nodig had zijn manschappen weer wakker te schudden. De thuisclub kwam in ondertal nog terug tot 1-2, hoopte uiteraard op meer, maar bijtijds waren de Maaslanders weer bij de les om een verrassing uit te sluiten.

Te Werve kwam direct na het beginsignaal opzetten, maar zag maar eenmaal kans om in de buurt van keeper Lars van Gastel te komen. De doelman moest redding brengen bij een inzet van Wilfred Geerman en dat zou voor hele lange tijd het enige wapenfeit blijven van de Rijswijkers. MVV 27 kwam steeds beter voor de dag, zocht de weg naar voren en de kansen kwamen er. Cas van der Hoeven schoot naast en Lourens van Rooijen raakte van dichtbij de paal. In de 18e minuut kapte Dennis Louter na breed leggen van Bouke Schippers zijn tegenstander uit en schoot met zijn favoriete rechterbeen binnen (0-1).

De bezoekers leken de smaak te pakken te hebben en zochten naar een grotere marge. Veertien minuten laten ontfutselde Michael Berrevoets een Rijswijkse verdediger de bal en schoof deze beheerst binnen (0-2). Te Werve-doelman Tom Croes trapte even later de bal slordig uit en Dennis Louter produceerde van zo’n dertig meter ‘n meer dan aardige lob die op het dak van het doel eindigde. Met het vertoonde spel leek er geen vuiltje aan de lucht. Dat zou ook zo moeten zijn geweest als MVV 27 na de wisseling een deel van de meer dan grote mogelijkheden had benut. Michael Berrevoets zag zijn inzet door Tom Croes net buiten de palen getikt en Dennis Louter vuurde hard naast.

Vervolgens hadden de Maaslanders het idee dat het toch wel goed zou komen en de scherpte verdween. Duels werden eenvoudigweg verloren, Te Werve leefde weer op, maar ondanks die dreiging waren er nauwelijks mogelijkheden voor de thuisclub te noteren. Tussen de bedrijven door had MVV 27 toch op 0-3 kunnen komen. Bouke Schippers zette Michael Berrevoets recht voor het doel, maar zijn treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Met wat verse krachten werd gehoopt op meer rendement. Zo vuurde Rick Zwaard al snel net naast het vijandelijke doel.

Met een tweede gele kaart na een overtreding op Lourens van Rooijen moest Victor Sanchez Gomez vroegtijdig het veld verlaten. Voor de Maaslanders een reden om meer druk te zetten en toen ging het hard met de kansen. De Rijswijkse keeper moest binnen enkele minuten redden op pogingen van Rick Zwaard, Dennis Louter en Cas van der Hoeven. Michael Berrevoets knalde hard op de paal. En als je zelf niet scoort doet een ander dat wel. Bij een van de aanvallen van Te Werve gaf Mohamed el Boubsi een strakke voorzet die door Faysal Amaziane in de 82e minuut eenvoudig werd binnen getikt (1-2). Het zou toch niet gebeuren dat MVV 27 alsnog de mist in zou gaan. Met nog wat vers materiaal, Jesper Baak en Harm Voogt, kwam er al snel de verlossing.

In de 84e minuut gaf Jesper Baak met zijn eerste balcontact een haarscherpe pass op Rick Zwaard die opluchting bracht in het Maaslandse kamp (1-3). In de extra tijd misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd. Via veel schijven werd de verdediging van Te Werve opengereten en kon Dennis Louter de bal klaar leggen voor Rick Zwaard die daarmee zijn tweede van de middag maakte (1-4). Geel aan Maaslandse kant was er voor Bret Rhijnsburger.

De opstelling: Lars van Gastel, Cor Verboon (Harm Voogt), Wijnand van der Schee, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Thijs de Vast, Michael Berrevoets, Cas van der Hoeven, Lourens van Rooijen (Jesper Baak), Bouke Schippers (Rick Zwaard) en Dennis Louter.