MVV’27 snakt naar het einde van het seizoen

MVV27 1 – Rozenburg 1

Het viel deze middag op het Sportpark De Commandeur niet mee de negentig minuten uit te zitten. MVV ’27 wilde wel, maar straalde weinig zelfvertrouwen uit. Het spel was net zo wisselvallig als het weer, dan weer een heerlijk zonnetje en vervolgens weer een buitje regen. Misschien waren de verwachtingen wel te groot. De Maaslanders speelden immers tegen een ploeg die ’n week eerder definitief naar de vierde klasse was gedegradeerd. Het kan ook zijn dat dit Rozenburg nu dus helemaal verlost was van enige druk, want men kon vrij uit spelen en deed dat zeker naar behoren. Het uiteindelijke gelijkspel (1-1) was dan ook niet helemaal onverdiend. Het enige positieve punt wellicht was dat MVV ’27 met dat ene puntje erbij naar de vijfde plaats steeg dankzij het verlies van Lyra bij CWO (2-0).

MVV27 1 – Rozenburg 1

Het eerste kwartier speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Beide doelverdedigers werden dan ook nauwelijks aan het werk gezet. Jesper Baak mocht namens de thuisclub uithalen, maar Rozenburg-doelman Benny van der Meer redde deskundig. Bij de tweede kans van MVV ’27 mocht men de voorsprong vieren. Rond de 25e minuut werd Wijnand van der Schee onderuit gehaald door Sander Kraaijeveld en zette Michael Berrevoets zich achter de vrije trap. Hij speelde naar links waar Dennis Louter de bal aannam en deze in de zestien bracht. Tot zijn eigen en eigenlijk ieders verbazing werd de bal onderweg niet aangeraakt en eindigde pas tegen het net (1-0). Zoals eerder aangegeven speelde Rozenburg zonder angst en kwam met regelmaat in de buurt van het Maaslandse doel. Doelman Mark van Barneveldt moest dan ook optreden bij venijnige schoten van zowel Sander Kraaijeveld als van Wessel Boertje. MVV ’27 moest tegen de rust dan ook even het accent op de verdediging leggen.

MVV27 1 – Rozenburg 1

Op dat moment is de pauze meer dan welkom, want na de hervatting kwamen er al snel weer prima kansen voor de Maaslanders. Doelman Benny van der Meer trapte finaal over de bal en Dennis Louter mocht aanleggen, maar zijn schot eindigde op de verre paal. Even later mocht hij nogmaals uithalen na breed leggen van Bret Rhijnsburger, maar ditmaal mikte hij net iets te hoog. Het spel werd na ruim een uur steeds slordiger bij MVV ’27 en het vroeg bij wijze van spreken om een tegentreffer. De knal van Sam Jongejan kon ternauwernood gekeerd worden door Mark van Barneveldt. Met nog tien minuten officiële tijd kreeg MVV ’27 het deksel op de neus. Rozenburg-spits Nick de Bil kreeg de bal in de loop mee van Elroy van Seventer en trapte de gelijkmaker op het scorebord (1-1). De laatste zes á zeven minuten waren misschien wel de aantrekkelijkste van de wedstrijd. De spel golfde op en neer met ook de nodige kansen tot resultaat. Namens Rozenburg mochten Lars Jongejan en tweemaal Nick de Bil uithalen, maar zij hadden niet de beslissende treffer op hun schoen. Namens MVV27 hadden ook Michael Berrevoets (bal op de paal) en Lourens van Rooijen dat niet.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Dennis Louter, Michael Berrevoets, Bouke Schippers, Lourens van Rooijen en trainer Hakan Copur.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt (Jaco Buijnink), Melvin Brandwijk (Thijs de Vast), Nick van Santen (Timo van Eijck), Bret Rhijnsburger, Jesper Baak, Michael Berrevoets, Wijnand van der Schee, Dennis Louter, Bouke Schippers en Huib van Barneveldt (Lourens van Rooijen)

Bron: MVV’27

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten