MVV’27 pakt de winst in en tegen Naaldwijk

In een uitermate boeiend duel moest het hoger geklasseerde Naaldwijk de drie punten toch meegeven aan MVV 27 en dat kon terecht genoemd worden vanwege de grotere hoeveelheid kansen die de Maaslanders creëerden. De voor de derde maal dit seizoen in de basis gestarte Loyd Rhijnsburger zorgde met zijn treffer in de 25e minuut voor veel vreugde in het Maaslandse kamp.

Voor de toeschouwers was het geen pretje in de bitterkoude ambiance, maar de voetballers konden van die kou nauwelijks iets gemerkt hebben. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld en met een volmaakte inzet. De twee ploegen hadden er duidelijk zin in, want na het eerste fluitsignaal van de prima leidende Martin Hooijer zocht men direct de aanval waar dat mogelijk was. Er ontstond een heerlijke open wedstrijd waarbij het soms leek dat de acteurs nauwelijks met opdrachten in het veld werden opgezadeld of deze misschien wel helemaal vergeten waren. Het zag er soms heerlijk rommelig uit, maar de amusementswaarde was en bleef hoog.

De eerste echte kans was voor Wouter van Alphen, maar hij deed met zijn met links ingeschoten bal zijn oude club geen pijn. Aan de andere kant werd een haarfijne voorzet van Tim Zwinkels door de vrijstaande Tim van der Wel finaal gemist waardoor MVV 27-doelman Lars van Gastel plotseling een gemakkelijke vangbal kreeg. De tweede Maaslandse kans was wel raak. In een overvol Naaldwijks strafschopgebied wist Michael Berrevoets de bal toch te verlengen naar Loyd Rhijnsburger die doelman Jeffrey Wubben kansloos liet (0-1). De aangever mocht zo’n tien minuten later zelf hard uithalen, maar Naaldwijk-verdediger Demian Kok bracht koppend redding.

Al vroeg in de tweede helft had MVV 27 de thuisploeg meer pijn kunnen doen en, nog belangrijker, op grotere achterstand kunnen zetten. Eerst was het Lourens van Rooijen die net iets te hoog mikte en even later haalde Wouter van Alphen uit, maar kon de doelman ternauwernood redden. Het duel bleef op en neer golven en ook Naaldwijk was dicht bij een treffer. Van grote afstand teisterde Dennis van Dijk de lat. De thuisploeg moest natuurlijk ook wel komen, speelde met veel dreiging, maar de defensie van MVV 27 gaf weinig weg. Daarentegen bleven de bezoekers voorin ook mogelijkheden zoeken, ver weg van het eigen doel. Zo was invaller Bouke Schippers dicht bij een treffer, nadat de Naaldwijkse doelman ver uit zijn doel was gekomen en de bal bij hem had ingeleverd. Zijn van behoorlijke afstand ingeschoten bal eindigde op het dak van het doel.

In de 85e minuut vuurde Michael Berrevoets een door hem zelf versierde vrije trap net over de kruising. Met veel concentratie werden de laatste minuten zonder problemen uitgespeeld en was MVV 27 weer eens drie punten rijker. Een uitstekende teamprestatie was zojuist neergezet.

Redactie: Ben van Mil
Foto: Archief

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten