MVV’27 op de valreep naar een gelijkspel bij Duindorp SV

Wat was het weer een enerverend duel bij SV Duindorp met twee ploegen met een verschillende eigenschap, de fysiek ijzersterke thuisploeg tegen de technisch bezoekers uit Maasland. De bitterkoude omstandigheden werden bijna helemaal verdrongen door wat het treffen te bieden had. De arme scheidsrechter Valli Karagantcheff beleefde daarentegen niet zijn leukste en meest succesvolle wedstrijd, want hij had continue te maken met klagende spelers van beide teams om hem heen. Het blijft dan ook een zeer lastige functie, waarbij je de acteurs maar moet geloven op hun blauwe ogen.

MVV 27 kwam al rap voor het doel van keeper Jack Morauw, maar Michael Berrevoets was tweemaal net niet scherp genoeg om de score te openen. Wat dat betreft deed de thuisclub dat in de 8e minuut een stuk beter. Op aangeven van Clay Hoekstra bracht Dylan Verbaan de stand op 1-0, overigens door niet alert  optreden in de Maaslandse defensie. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Twee minuten later bracht Dennis Louter na aangeven door Michael Berrevoets de stand al weer in evenwicht (1-1). Die aangever loerde zelf ook al een tijd op een volgende kans wanneer de SV Duindorp-doelman weer eens erg ver voor zijn doel stond opgesteld. Bij een zo’n gelegenheid vuurde hij eenmaal vanaf de middellijn enkele meters naast de kruising.

Ondanks een buitenspelsignaal in de 30e minuut van invaller Richard Rasens kwam de thuisclub voor ‘n tweede maal op voorsprong. In vergelijking met de eerste Haagse treffer waren de rollen nu omgedraaid. Nu zorgde Dylan Verbaan voor de assist met een fraaie steekpass en was Clay Hoekstra de afmaker (2-1).

De marge werd in de 36e minuut zelfs vergroot door Dylan Verbaan toen MVV 27 defensief weer stond te slapen (3-1). Nee, in de eerste helft was het niet best gesteld met de achterste linie. Dat zou gelukkig in de tweede helft een stuk beter zijn. Zowel Bouke Schippers (hard schot naast) als Dennis Louter (directe vrije trap net naast) hadden de thee nog iets lekkerder kunnen laten smaken.

De tweede helft werd er een van eenrichtingsverkeer. MVV 27 viel met alle aanwezige energie aan en SV Duindorp moest zich beperken tot compact verdedigen en waar mogelijk proberen met uitvallen gevaar te stichten. Drie minuten na de hervatting mocht Timo van Eijck recht voor het doel uithalen, maar de lat keerde zijn schot. En dan eindelijk in de 68e minuut was het raak. De voorzet van Bret Rhijnsburger werd bij de tweede paal door Lourens van Rooijen binnengetikt (3-2).

Om voorin nog wat meer power te kunnen geven werden Loyd Rhijnsburger op links en Wouter van Alphen in het centrum ingebracht. Dat had niet direct succes. Integendeel, bij een van eerstvolgende uitvallen van SV Duindorp was het weer raak. Michel van Baaren vond de juist ingevallen Francesco Fens die hard uithaalde (4-2). Het had zomaar de doodsteek kunnen zijn, maar MVV 27 wilde van geen opgeven weten. Bouke Schippers wist na een aanval over veel schijven en een overvol strafschopgebied de 4-3 op het bord te zetten in de 77e minuut. Met nog vijf minuten speeltijd hadden de Maaslanders toch zomaar weer op grotere achterstand kunnen komen. Francesco Fens vuurde net langs de verre paal en Michel van Baaren zag zijn treffer van dichtbij geannuleerd worden wegens buitenspel.

MVV 27 kwam met de schrik vrij en hoopte tegelijkertijd zelf nog op een wonder. De bank van SV Duindorp wees scheidsrechter er luidkeels op dat de speeltijd er op zat, maar er was nogal wat oponthoud en spelvertraging aan vooraf gegaan. Timo van Eijck knalde op doel, raakte de elleboog van de weggedraaide Ricardo van Gorsel en onder protest verdween de bal op de stip. Wouter van Alphen bleef uitermate koel onder de omstandigheden en bracht zijn team op een meer dan verdiende 4-4. De scheidsrechter blies even later af en moest op weg naar de kleedkamer nog wel wat vragen beantwoorden.

De opstelling: Lars van Gastel, Harm Voogt, Wijnand van der Schee, Jacco Buijnink, Bret Rhijnsburger (Wouter van Alphen), Timo van Eijck, Michael Berrevoets, Thijs de Vast (Loyd Rhijnsburger), Lourens van Rooijen, Bouke Schippers en Dennis Louter (Cas van der Hoeven).

Redactie: MVV’27