Met video’s | Kampioen PGS/VOGEL verliest voor tweede keer op rij

Zo verlies je het hele seizoen maar drie keer en zo ga je na het kampioenschap twee keer achter elkaar onderuit. Na een schandalige eerste helft, kon PGS het net niet omkeren vandaag. Met gewoon de sterkste opstelling vandaag, maar niet met de goede instelling. Het kampioenschap heeft wat met de jongens gedaan. Waar PGS zich normaal het snot voor de ogen werkten, mist nu net de scherpte en het op het randje willen spelen. Niet meer alles op alles zetten om elkaar te helpen. Helaas, want je staat uiteindelijk gewoon voor lul en is het helemaal niet goed voor het moraal.

De eerste helft kon je dan ook je ogen bij uitkrabben. Aanvallen werden wel opgezet, maar omschakelen zat er niet echt in. Dit resulteerde dan al snel in de 1-0 voor Erasmus. Na dom balverlies rond de middellijn kon Erasmus met één pass direct 1-op-1 komen. Via een bal op de paal kon de bal toch nog in de rebound binnen worden gewerkt door Christopher Melfor. Na 19 minuten viel ook de 0-2, weer open huis bij PGS waardoor Danny Stakenburg kon scoren. Vlak voor rust een corner van PGS. Kort genomen, geen goede voorzet, maar in plaats van omschakelen werd er naar elkaar gekeken. Uit de omschakeling dan ook 3-0 door Christopher Melfor. Nu had PGS de eerste helft ook zeker kansen gehad op doelpunten de eerste helft, was er van mentaliteit en bereidwilligheid weinig over.

In de rust was het dan ook wat onrustig. Zo wil je het seizoen toch niet afsluiten? Uiteindelijk sta je gewoon voor de spreekwoordelijke lul. En dan zie je ook de tweede helft dat het allemaal zo onnodig is. PGS dat gewoon het oude spel speelt en wel voor elkaar door het vuur gaat. Kansen kwamen dan ook. Maar eerst nog een penalty van Erasmus die wordt overgeschoten. Vlak daarna verovert Danny Plugge de bal op het middenveld en haalt van een meter of 25 lekker uit, 3-1. Twintig minuten voor tijd viel ook nog de 3-2. Max de Bruijn kon een voorzet bij de eerste paal goed verlengen. Kansen waren er wel op de 3-3, maar PGS speelde het niet goed uit. In de laatste minuut nog een counter van Erasmus die uit de kluts in eigen goal werd gewerkt.

Een dom verlies voor de tweede keer op rij. Alleen maar omdat de wil er niet meer is. Heel zonde, want het moraal komt het ook niet ten goede. Volgende week komt Duno op bezoek en dan moet PGS er alles aan doen om dit fantastische seizoen ook gewoon mooi af te sluiten.

Redactie en video’s: PGS Vogel