Met video’s en foto’s | PGS/Vogel wint in extremis van DUNO in lelijke wedstrijd

Zaterdag was het dan eindelijk zover. De wedstrijd die bij beide ploegen al een tijdje rood omcirkeld stond op de agenda. De nummer 1 tegen de nummer 2. Een wedstrijd onder hoogspanning, onder anderen door het verleden die spelers en trainer bij beide clubs hebben gehad. De lange winterstop had er misschien wel voor gezorgd dat er steeds meer lading op de wedstrijd was gekomen.

Dan naar de wedstrijd. PGS mistte een aantal spelers, maar meer dan ooit liet het zien over een brede selectie te beschikken. Duno had groot uitgepakt met vuurwerk en spandoeken. Helaas konden beide ploegen de entourage misschien geen eer aan doen. Het werd een echte vechtwedstrijd. Het randje werd opgezocht en misschien ging het meer dan eens over dat randje. Jimmy Kip, oud-PGS’er zette de toon. Na een kwartier werd Darryl Jodhabier, terwijl de bal al lang weg was, flink aangepakt. Een rode kaart had zeker niet misstaan, maar de warrig fluitende scheidsrechter had het niet gezien. Niet veel later kon Jimmy Kip voor Duno de 1-0 aantekenen. Een voorzet van rechts, nam hij mooi aan en schoot hij koelbloedig binnen.

Voor PGS een wake up call. PGS was zichzelf niet en kwam ook nooit in de wedstrijd. Wat niet hielp is dat het een lelijke wedstrijd aan het worden was. Een aantal minuten na de 1-0 maakte Danny Plugge een sliding op het middenveld. Rechtsbuiten van Duno, Kevin Jacobs, was met zijn sliding net iets te laat, maar wat daarna gebeurde was Duno onwaardig. Kevin Jacobs schopte Danny Plugge in zijn gezicht terwijl ze beide op de grond lagen. Dit was een startschot waardoor het uit de hand dreigde te lopen. Een flink opstootje was het gevolg van de schop. Scheidsrechter van dienst zei weer niks gezien te hebben. PGS voelde zich benadeeld en liet zich daarin teveel meeslepen. De eerste helft kwam er dan ook niks noemenswaardigs van PGS kant, waar Duno er misschien nog wel eentje bij had kunnen prikken.

De tweede helft moest het anders. De schroom moest eraf worden gegooid, maar dit lukte maar niet. Tien minuten na rust was daar dan eindelijk de rode kaart voor Jimmy Kip, die tijdens een ingooi, een elleboog in het gezicht van Daryl Jodhabier plantte. Gelukkig had de scheidsrechter het nu wel gezien. PGS ging daarna met meer opportunisme spelen, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Een aantal schoten vanuit de tweede lijn waren ongevaarlijk. Complimenten naar Duno die de verdediging goed dicht konden houden en streden voor wat ze waard waren. Uit de omschakeling kwamen zij dan ook nog is tot de grotere kansen dan PGS. Gered door de paal kon PGS aan een slotoffensief beginnen.

Hier komt de bank van PGS, die al zoveel is geroemd, weer boven drijven. In de 88e minuut kon Rami Abdelrazak vanaf links de bal indraaien. Glenn Plum kuste de bal met zijn kruin de verre hoek in, 1-1! Het leek wel of PGS dit doelpunt nodig had. Er kwam een soort leeuw los en de spanning leek er eindelijk af. In de 88e minuut misschien tamelijk laat, maar uiteindelijk precies op tijd.

PGS rook bloed en zag dit als dé kans op meer. En meer kwam er. In blessuretijd kon een kopbal van Bas Sant nog miraculeus worden gered, maar uit de rebound kon Max de Bruijn inkoppen en zo won PGS alsnog deze ware strijd. Erg zuur voor Duno die als ware leeuwen voor elke meter heb gestreden, maar des te lekkerder voor PGS om een wedstrijd waar ze nooit lekker inkwamen toch nog naar zich toe te trekken.

Deze overwinning belichaamt het PGS van dit jaar. Een hecht vriendenteam die nooit klaar zijn tot het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Na de wedstrijd werd het nog even grimmig. Je kan je afvragen wat iemand met een rode kaart na de wedstrijd op het veld komt doen, maar dit was niet om PGS succes te wensen verder. Gelukkig toen alle rust was weder gekeerd, is er nog een gezellig biertje gedronken. Zoals het hoort. In het veld vechten voor elke meter, misschien net over het randje gaan bij beide kanten, maar na de wedstrijd een biertje drinken. Namens PGS willen wij alle supporters bedanken die in grote getale naar de Haagsche Dynamiek waren afgereisd. Duno we zien jullie de laatste wedstrijd van het seizoen en succes verder in de competitie.