Melik Kara (trainer HMSH zaterdag): 4 juni heb ik rood omcirkeld op mijn kalender. Dan stopt deze nachtmerrie

Melik Kara in actie. Foto Wil aan de Wiel

Hoe is het met je na alle media berichten die je zijn overvallen?

Ik ben en heel rustig. Ik kan recht in de spiegel kijken. We zitten in een rot seizoen waar je vooraf niet voor tekent. Maar ik ben een man van mijn woord, heb een begin gemaakt en ik loop niet weg van een zinkend schip.

Het begon allemaal best goed?

Klopt, we hebben vorig jaar eind juni met 19 jongens gesproken waaronder 2 keepers. Allemaal hadden ze er oren naar in de zaterdag 4e klasse te gaan spelen.  We hebben de spelers gevraagd aan of ze bereid waren om te trainen en te voetballen. Iedereen zei volmondig ja. We hadden geen tweede elftal dus dat was een risico maar we konden terugvallen op onze O18 als de nood echt aan de man zou komen.

Al in de voorbereiding zagen we het misgaan, 4 jongens haakten af en toen hadden we er eigenlijk al te weinig. Onze tweede wedstrijd tegen GSC Esdo moest ik zelf invallen en de week er na ook.

Toen we ook nog veel blessures kregen gingen we ten onder en haakten er met tussenpozen weer meer jongens af. VCS uit stonden we zelfs nog met 0-2 voor maar moesten noodgedwongen zo vaak wisselen dat we uiteindelijk verloren.

Wanneer ging het echt mis?

De wedstrijd uit bij Quintus was de druppel. Er was al wat discussie tussen bestuur en spelers waarbij het bestuur vond dat het gedrag van de spelers beter moest. Bij die wedstrijd zijn de spelers van het veld gelopen. De spelers wilden een statement maken.

We hebben toen met het bestuur gezeten en we hebben besloten het seizoen af te maken met de O18. Toen ook nog de ramadan kwam en de resultaten zo slecht waren, haakten ook die spelers steeds meer af en bleven weg. Sinds GDA moeten we een beroep doen op spelers uit het zesde.

Dan de veel besproken wedstrijd tegen Houtwijk, wat voor een team stond er namens HMSH?

Tegen houtwijk hebben we een beroep moeten doen op de O15. Het zijn helden deze gasten want ze zijn wel het veld opgestapt en worden nu aangepakt voor vermeende matchfixing.

We hebben geprobeerd onze sportieve plicht te doen maar er zat niet meer in. Komend weekend spelen we tegen ODB met veteranen 2, kortom een elftal met een gemiddelde leeftijd van boven de 50.

Hoe ziet jouw week eruit?

Mijn enige taak is alleen nog maar spelers op de been krijgen zodat we met het elftal komen opdagen en niet eruit gehaald worden. Het geld (4500 euro) is er gewoonweg niet en als het er wel is stop het dan in de jeugdopleiding.

Voor Houtwijk waren we een team dat ze totaal konden overlopen en dat heeft Houtwijk ook gedaan. MSV had er afgelopen zaterdag ook net zo veel gescoord denk ik. Maar in de wedstrijd tegen MSV’71 had MSV’71 veel meer kunnen scoren tegen ons als ze de wedstrijd anders hadden benaderd. Houtwijk deed alles samen waar bij MSV sommige spitsen op persoonlijke records uit waren.

Wat doet het met jou ?

Ik vind hetgeen nu overal verschijnt zwaar onterecht want men oordeelt alleen op basis van deze wedstrijd en niet vanuit het licht van het hele seizoen. Het maakt mij en HMSH echt geen zak uit wie er kampioen wordt. Ik heb 4 juni rood omcirkeld want dan is deze nachtmerrie voorbij. Ik maak me zelf niet druk, mensen om mij heen weten precies wat er speelt.

De term matchfixing wordt overal genoemd, dat is nogal wat?

Vraag het de scheidsrechter, vraag het de toeschouwers, matchfixing is echt totaal niet aan de orde, iedereen die er was zal dat beamen. Iedere week hebben we een ander team staan, geen speler is hetzelfde omdat ik gewoon niet weet wie ik komend weekend heb. Komend weekend staat HMSH veteranen op het veld, ik denk dat ik dat nu wel kan zeggen.

Als je dit had geweten vooraf was je er dan ingestapt?

Nee, natuurlijk niet. Gelukkig mag ik meekijken met zondag 1 en heb ik ongelooflijk veel geleerd hiervan. HMSH zit in dezelfde problemen als sommige andere clubs en moet er van leren.

Ik krijg de indruk dat je erg eenzaam bent geweest dit seizoen?

Je slaat de spijker op zijn kop, ik heb iedere week een elftal geformeerd, heb grensrechters moeten regelen, heb de tas gehaald en weer teruggebracht, ben chauffeur geweest…. met dank aan iemand van GDA hadden we bij die wedstrijd een grensrechter voor een groot deel van die wedstrijd, anders hadden we niet eens een grensrechter gehad. Het seizoen is een nachtmerrie geweest. De ergste nacht was van vrijdag op zaterdag, dan lag ik te dromen over spelers die me midden in de nacht appen dat ze andere verplichtingen hebben. Ik ben grijs geworden van dit seizoen.

Zijn er nog lichtpuntjes?

We hebben nog geluk dat we zo een goede keeper hebben want anders hadden we een nog veel slechter doelsaldo gehad. Deze jongen is net als ik blijven komen en krijgt de kans volgend seizoen in de 2e klasse een kans en dat verdient hij voor de volle 100%, dat is het lichtpuntje voor mij dit seizoen.

Begrijp je de reactie van MSV’71.

Ja natuurlijk begrijp ik dat. Het enige dat ik zeg is dat MSV’71 met net zoveel had gewonnen van ons. Jammer genoeg is er niemand van MSV’71 geweest bij deze wedstrijd want dan hadden ze zelf kunnen zien dat het niveau van mijn ploeg onvoldoende was.

Je gaat het seizoen dus afmaken?

100% we maken het namens HMSH af. Dat ben ik aan de club en aan mezelf verplicht, ik geef nooit op en ook nu niet. Aan het einde van het seizoen gaan we met de jongens die HMSH zaterdag overeind houden een leuke BBQ organiseren, dat hebben deze helden verdiend.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten