Mazzelstars vrouwen verliest helaas van Zeemacht

Vrijdag 14 april. Na 2 weken vrij was het eindelijk weer zover. Hetgeen wat de dames het liefst doen: een zaalwedstrijd spelen. Deze keer tegen Zeemacht uit Den Helder. En dit was ook direct weer een belangrijke wedstrijd voor beide teams in de race om direct behoud in de Eredivisie of eventuele nacompetitie.

Om 20.30 uur was de aftrap. Vrij snel keek Mazzelstars tegen een achterstand aan doordat Zeemacht uit een corner kon scoren door Mish Carmelia. Zeemacht zette direct meer druk, maar kwamen niet door de Zoetermeerse verdediging. Maar Mazzelstars kreeg ook kansen. Een keer heel dichtbij met waarbij Kirsten Kok hem in eerste instantie niet kan binnentikken, en vervolgens Lizzy van Diepen ‘m wel goed raakt, maar de keeper net in de weg ligt met haar been. In de 17de minuut was het aanvoerder Kirsten Kok die een gaatje in de verdediging van Zeemacht zag: ze schoot laag over de grond door de benen van de keeper. 1-1. Kort daarna krijgt Kirsten Kok een gele kaart voor een sliding waarbij ze de bal niet raakte. Met een gelijkspel gaan de dames van Zeemacht en Mazzelstars rusten.

De tweede helft start, en wederom een snel doelpunt van Zeemacht. Dit keer is het Lean Hamburg die in de 21ste minuut de bal tussen de paal en keepster Lindsay Maaskant krijgt. En heel snel daarna volgt de 3-1 door Lara de Decker. Deze 2 snelle treffers achter elkaar zijn niet fijn voor Mazzelstars. Het moet winnen, maar ook de tegendoelpunten zo gering mogelijk houden. Mazzelstars gaat toch met wat meer druk spelen. Zeemacht laat zich iets meer inzakken en wacht op het juiste moment voor de counter. Maar dan is het Paulien Otter die goed oplet en op de helft van Zeemacht voor de aangespeelde speler komt en de bal mee kan nemen. En vanuit de hoek de bal achter de keeper weet te schieten. Dan staat het in de 34ste minuut 3-2. En dit is tevens de eindstand.

Het is jammer dat Mazzelstars niet gewonnen heeft, anders hadden zij zich al veilig gespeeld.
Volgende week tegen DWOW in eigen huis wordt het een spannende strijd. DWOW wil graag de nacompetie ontlopen en zal er alles aan doen hun laatste 2 wedstrijden te winnen. Mazzelstars wil ook graag winnen om zich zo veilig te stellen in het eerste jaar!

Kortom; een spannende wedstrijd. Publiek om Mazzelstars aan te moedigen is zeker fijn! Dus kom kijken op vrijdag 21 april om 20.30 uur in sporthal De Veur, Zoetermeer.

Redactie en video: Mazzelstars