Mazzelstars vrouwen laten punten liggen in fysieke strijd tegen DWOW

Op vrijdag 7 oktober liep het hele dorp Wieringerwerf uit om de eredivisiewedstrijd van het plaatselijk DWOW tegen Mazzelstars te bewonderen. Zijn de Mazzelstars vrouwen na de nipte nederlaag vorige week opgewassen tegen de grote selectie van DWOW en de ruim 50 – 100 toeschouwers (we hebben ze niet geteld, maar het waren er heel veel)?

De eerste helft begon fel met wat kleine speldenprikken over en weer. De thuisploeg oogde iets scherper en weet dit na 5 minuten duidelijk te maken in de stand. Nummer 5 Manon Roosjen (‘5) werkt de bal in de korte hoek tegen de touwen. De achterhoede van Mazzelstars met Nicole van den Berg in de goal weet het daarna iets beter neer te zetten.

In de 14de minuut wederom een schot mooi schot van DWOW, maar Nicole van den Berg houdt de bal uit het goal. De laatste 5 minuten komt Mazzelstars steeds dichterbij maar een beloning blijft uit.
Nadat Paulien Otter het hoofd koel houdt tijdens een scrimmage voor het Mazzelstars goal is het niet veel later helaas wel raak voor DWOW en maakt Sanne de Koning de 2-0 (’17) na een mooi uitgespeeld een-tweetje.

De thuisploeg word steeds fysieker.Vanuit Mazzelstars zijn er wel wat geslepen balletjes van Jessie Rotter en Kirsten Kok maar helaas nog niet de beloning.

Met de tips uit de rust begint Mazzelstars een stuk fysieker. De soms apart fluitende scheidsrechters laten wel heel veel toe (bij rugby achtige taferelen) en daar mag gebruik van worden gemaakt.
Het begin van de tweede helft heeft Mazzelstars het overwicht en Jessie Rottier kan na een knappe eigen actie zichzelf belonen met een strakke lage bal in de verre hoek. 2-1 (’22)

DWOW wordt ook fysieker en krijgt nog 2 gele kaarten. Slidingen van achteren mogen helaas wel en zo blijft het 2-2 uit.
Helaas scoort nr. 11 Ashley Koeleman (’28) de 3-1 na een knappe een op een bij Nicole van de Berg. Vlak daarna komt er uit een slordigheidje de 4-1, gescoord door Sanne de Koning (’30) en lijkt de wedstrijd gespeeld.
Maar het vuur is toch nog niet gedoofd en Jessie Rottier scoort uit een vrije trap de 4-2 (’37). Er volgen nog wat kansen voor Mazzelstars, maar het blijft 2-2. Na knap vechten bleek er vandaag niet meer in te zitten en was het DWOW dat aan het langste eind trok en de punten binnensleepte.

Mooie lessen weer geleerd en op naar de volgende!

Verslag door: Margot Eerhart