Mazzelstars vrouwen debuteren in competitie Eredivisie

Vrijdag debuteerde Mazzelstars Vrouwen in de Eredivisie tegen de kampioen van vorig seizoen, G.S.V.F Drs. Vijfje. Dat betekende vol gas naar Groningen en direct aan de bak!

Dat het een pittige wedstrijd zou worden, dat was duidelijk. Als een van de nieuwkomers tegen de kampioen is het alle zeilen bijzetten. Met 2 wissels begon Mazzelstars om iets na half 9 aan de wedstrijd. De lange autorit, wat nieuw en even wennen is, zorgde ervoor dat Mazzelstars een beetje ingekakt was. Maar door het super hoge tempo van Drs. Vijfje werd Mazzelstars heel snel wakker geschud. Al na 5 minuten spelen stond Drs. Vijfje op een 3-0 voorsprong door doelpunten van Tessa Grashuis (‘3 en ‘5) en Laura de Groen (‘4). Vanaf dat moment kreeg Mazzelstars langzaamaan steeds meer grip op de wedstrijd. Ondanks dat Drs. Vijfje het tempo hoog hield, had Mazzelstars steeds meer hun spel door en probeerden zelf meer te voetballen, waardoor meer tegendoelpunten uitbleven. Toch was het in de 11de minuut weer raak voor Drs. Vijfje die de 4-0 scoorden. Hierna volgden er ook een aantal kansen voor Mazzelstars met een schot van Lydia de Vos en Jessie Rottier.

Ruststand 4-0. In de rust werd duidelijk dat Mazzelstars goed bezig was en dit spel door moesten zetten. Dan zou er ook nog best een kansje in kunnen zitten voor Mazzelstars om te scoren.

In de 2de helft ging Mazzelstars verder met waar ze de eerste helft geëindigd was. Door goed teamwerk. voor elkaar blijven ‘vechten’ en uitstekend keeperswerk blijven de tegendoelpunten uit. Er ontstaan meer kansen. En uiteindelijk viel in de 24ste minuut dan het eerste Eredivisie doelpunt van Mazzelstars. Lydia Vos schiet een bal met een boog over 2 speelsters van Drs. Vijfje naar Jessie Rottier. Die controleert de bal neemt een paar passen en schiet de bal in de verre hoek achter de keeper. Niet veel later nog bijna de 4-2. Lydia de Vos neemt een vrije trap en de bal komt uit bij nieuwkomer Dimara van Oosten die bij de tweede paal staat. Maar de bal wordt van de lijn gehouden door een alerte speelster in het blauw. Met nog een paar minuten op de klok maakt dan uiteindelijk Mireille Koster (’36) de 5-1. Tevens de eindstand.

Ondanks het verlies, voelde het voor Mazzelstars niet aan als verlies. Het was een leerzame wedstrijd, er is met en voor elkaar gestreden en het Drs Vijfje was een leuke tegenstander om tegen te spelen.

Volgende week, vrijdag 16 september, de tweede wedstrijd voor de beker tegen bekerwinnaar 2021-2022 & Supercup winnaar 2022 Os Lusitanos. Uit in Amstermdam.

Verslag door: Paulien